19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bu kez mal tartışması istenmiyor

MERKEZ SAĞ BU KEZ MAL TARTIŞMASI İSTEMİYOR

DP'nin yeni başkanı, Süleyman Demirel'e çağrıda bulundu

ANAP’ın 28 milyon dolarlık malvarlığı, 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde yaşanan başarısız birleşme görüşmelerinde de en büyük tartışma konusu olmuştu. ANAP’ın kendisini feshederek DP’ye katılması durumunda, bu partinin malvarlığının Hazine’ye geçeceği endişesi yüzünden ANAP yönetimi “güvence” için YDP’yi (Yeni Demokrat Parti) kurmuştu. Malvarlığının da bu partiye aktarılmasının ardından DP’ye katılma önerisi ise dönemin DP yönetiminde güven bunalımı yaratmıştı. DP yönetimi, ANAP’ın kongre kararıyla partinin kendini fesh edip, malvarlığını DP’ye devretme kararı alması durumunda sorun çıkmayacağını savunmuştu.

Oluşturulacak ortak komite, ANAP’ın genel merkez binası dahil 88 gayrımenkulden oluşan ve değeri 28 milyon dolar olarak ifade edilen malvarlığının, kayyıma ya da Hazine’ye devir gibi bir riskle karşılaşılmadan ne şekilde değerlendirilebileceği konusunda da hukuki görüş hazırlayarak, liderlere sunacak.

İki partinin kurmaylarından edinilen bilgiye göre, DP gibi nakit sıkıntısı bulunan ANAP, gayrımenkul varlığı anlamında ise müstakbel ortağına fark atıyor. ANAP’ın Balgat’taki genel merkez binası ile İstanbul Beyoğlu’ndaki iki binası en değerli gayrımenkullerini oluşturuyor.

DP’nin ise, Ankara’nın en değerli bölgelerinde 4 büyük binası bulunuyor.

Menderes DP’den koptu, Cindoruk Demirel’i davet etti

DP Genel Başkanlığı’na seçilen Cindoruk dün 22 yıl sonra eski partisinin liderlik koltuğuna resmen yeniden oturdu. Merkez siyasetin güçlenmesini isteyen herkesi DP’ye çağıran Cindoruk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Genel Merkez’e davet etti. Aydın Menderes ise Cindoruk ile birlikte partide ikinci emanetçilik döneminin başladığını savunarak istifa etti. Menderes, “Hukuki Genel Başkan Cindoruk, fiili genel başkan ise Demirel olacaktır” dedi.

DP Lideri Cindoruk: ‘Önemli olan başbakan olmak değil başbakan çıkarmaktır’

 DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2015’te siyaseti bırakacağını söylemesinin kendisine bir gönderme olup olmadığı konusunda, “Olabilir. Ama ben başbakan olacağım demedim. Önemli olan iktidarı kazandıktan sonra başbakan olmak değil başbakan çıkarmaktır” dedi. Habertürk televizyonunda konuşan Cindoruk, şunları söyledi:

ASKERİ ŞURA: Askeri Şura varken MGK olmaz. Elimize fırsat geçerse MGK’yı Askeri Şura içinde eritmeyi düşünüyorum.

MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ: Partilerinde rahatsız olan arkadaşlarımız var. Partinin tabanının ana fikrini oluşturalım ondan sonra onları çağırabiliriz. Şimdi kırgınlıkla, kızgınlıkla girerlerse başarılı olamayız.

MENDERES’İN İSTİFASI: Benim kardeşim kadar sevdiğim biri. Ama DP’de şehzadelik yok.

GÜL’ÜN YARGILANMASI: Ben yargılanacağı iddiasına katılmıyorum. Cumhurbaşkanı yargılanamaz.

KÜRT SORUNU: Yaşayan cumhurbaşkanları, başbakanlar meseleyi çok iyi biliyorlar. Ben dilerim ki başbakan onlardan da yararlansın. Onlara siz niye başaramadınız yada ne kadar başardınız diye sorsun, görüş alsın.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:17:43
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 17:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?