22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bu kez tongaya düştü!

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Meclis bütçesinin görüşmeleri sırasında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın akrabalarını işe almasını eleştirdi. Bu sırada TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Senin oğlun da burada çalışıyor” diyerek Genç'i uyardı.

Kamer Genç’in oğlu Seçkin Genç’in TBBM dış ilişkiler biriminde uzman olarak görev yaptığı öğrenildi.

Genç'in, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın akrabalarını işe almasını eleştirdiği Meclis bütçesinin görüşmeleri tutanaklara şöyle yansıdı:

-Toptan: “Milletvekili maaşları yeterli ama genel, devlet skalasında milletvekili maaşları nerededir?” diye soruldu. Şimdi, arkadaşlarımıza sorduk; elimizde bununla ilgili bir bilgi yok ama onu incelettireceğim ve Sayın Baratalı’ya bildireceğim. Fakat, çok yükseklerde olmadığını biliyorum. Yani, milletvekili maaşlarının devletteki maaş skalasındaki yerinin 15’lerden aşağı olduğunu falan zannetmiyorum yahut yukarı olduğunu zannetmiyorum. Ama, onu incelettireceğim.

-Genç: Fatih Terim’in maaşıyla kıyaslamak...

-Toptan: Sayın Genç’in soruları var. Bir tanesi lojmanlarla ilgili, “Kime satıldı” diyor. Burayı, bildiğiniz gibi, Maliye Bakanlığı sattı. Kime sattığını o nedenle biz bilmiyoruz, ama bizim yardımcı olmamız isteniyorsa biz onu sorar Sayın Genç’e de bildiririz, yahut siz daha iyi belki öğrenebilirsiniz. Arınç’ın yakınlarından işe alınan var mı? Bunu araştıracağım, ama yani Sayın Arınç’ın buraya çok yakınını işe aldığına ihtimal vermiyorum, zannetmiyorum.

-Genç: İhtimal verin, verin.

-Ak Parti Konya Mustafa Kabakçı: Sayın Genç’in de oğlu burada çalışıyor.

-Toptan: Pardon… Pardon…Sizin oğlunuz da varmış, öyle diyorlar. Bir not geldi, sadece Burcu Arınç kadroya alınmış. Bunun dışında Sayın Arınç’ın bir yakını yok. Bu da mimarmış.

-Genç: Bir yeğeni, bir kardeşi var efendim.

-Toptan: İşte, Burcu Arınç, mimarmış, bu alınmış. Bunun dışında yok.

-Genç: Hayır, bunu niye söyledim? “18’inci nesle kadar bir tane adam almadım.” diye basına söylemiş, ondan dolayı söyledim.

Toptan: Şimdi, ihalelerle ilgili…

Ak Parti Afyon Halil Aydoğan: Sizin de oğlunuz var.

Toptan: Personel alımı ve ihalelerle ilgili zaten Sayın Genç’in bize verilmiş bir soru önergesi var. O soru önergesiyle ilgili çalışmaları biz bitirmek üzereyiz, zaten size onu da bildireceğiz.

ANKA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 11:30:35
Güncelleme :7 Kasım 2007 Çarşamba 15:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Devlet DENİZ IP: 212.175.115.xxx Tarih : 7.11.2007 11:51:17

DEVLET MALI DENİZ YİYİN!..