30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Bunlara maaş ödeniyor mu?

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Başbakan Erdoğan'a, " PKK terör örgütü ile organik bağı bulunan Leyla Zana, Selim Sadak, Naif Güney, Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'a milletvekili maaş ve temsil ödeneği" verilip verilmediğini sordu.

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 'PKK terör örgütü ile organik bağı olan eski DEP milletvekillerine' milletvekili maaş ve temsil ödeneği verildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Homriş önergesinde "Anayasamızın ilgili maddelerinde hak ve hürriyetlerden hiçbiri devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz hükmü yer almaktadır. Ancak PKK terör örgütü ile organik bağı bulunan ve bağımsız Türk mahkemeleri tarafından mahkum edilen bir dönem milletvekilliği yapmış Leyla Zana, Selim Sadak, Naif Güneş, Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın devletten her ay milletvekili maaşı ve temsil ödeneği aldıkları çeşitli basın organlarında yer almaktadır" dedi.

Homriş, önergesinde Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"PKK terör örgütü ile organik bağı olan ve bu yüzden mahkum olmuş bahse konu kişilere milletvekili maaş ve temsil ödeneği verilmekte midir? İlgili şahısların vatana ihanet ve terör örgütüne fiilen destek suçlarından milletvekillikleri düşmüştür. Maaş ve temsil ödeneği veriliyorsa milletvekilliklerinin düşmesi ile kazandıkları özlük haklarının hala devam etmesi hangi kanuna dayandırılmaktadır? Bu haksız uygulamayı önlemek için ilgili kanunda değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz? Mahmut Kılınç, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar emniyet güçlerince aranmakta mıdır? Eğer aranıyorlarsa hangi suçlama ile aranmakta mıdırlar? Eğer aranıyorlarsa hangi suçlama ile aranmaktadırlar? Kaçak olmalarına rağmen bu kişiler her ay devletten maaş alıyorlarsa yerleri neden tespit edilememektedir?"

ANKA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 16:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
V. Yilmaz IP: 91.65.240.xxx Tarih : 16.01.2008 00:39:23

Sayin cok degerli MHP Baskani Bahceli. efendim cok güzel bir meseleyi aydinlatmak istiyorsunuz,diyorsunuz ki su PKK ve pesmergelere acaba TC.Millet vekil Maasi ödüyorlarmi bu teröristlere. Benim hic bir bilgim olmadigi halde diyorum ki veriliyor efendim. Cünkü Siz de dilinizin altinda bir seyler saklamis oluyorsunuz, yani Sayin bahceli bu itler daha önce sabikaliydilar ve Teröristiler acaba TC.mizin Anayasa sinin hangi metninde bunlar Vekil olabilir diye bir Yas Maddesi oldugunu aciklarsaniz Tessekür ederim. Benim bildigim Anayasa kanunlari icerisinde sabikasi olan hic bir Devlet Teskilatina isci ve memur dahi olamazlar , simdi siz de bizim önderimiz olarak cikipta Basbakana soruyorsunuz ,sanki Basbakan dogru bir kisidir oda bir zamanla bu yollara beraber yürüyorlardi anlamiycak bunun nesi kaldiki simdi o ise Basbakan teröristlerde onun vekilleri . Cikipta sormayla siz neyi kast ediyorsunuz,Eyyyy benim Topragi bol olasi Atatürk,üm ve bütün o Dünyanin üc kitasina hükmeden Yüce Atalarim ruhunuz sad olsun rahat uyuyun ,ama bakin ki kimin eline kalmis bu Ülkem, Bizim Önder diye gönderdigimiz biz Ülkücülerin baskani bile habire kekeleyip duruyor ,ara sira cikip bagiriyor ,düsünüyorki bu Ülküdaslarimin gönüllerini rahatlatiyor, bunun icin bir yere varamiyoruz iste. Sayin Bahceli bu yaziyle ifade etmek istedigim arzum , bu demek degil dagilalim, ama nicin bu Türk Gencligini Tatmin edici ve Ülküdaslarimza yol gösterip bunun altini cizmiyorsun. Lütven söylermisin bize kim yol gösterecek siz o makami isgal ediyorsaniz. Umarim ki bu satirlarimi duyup bir yönelge verirsiniz Meclise.Yoksa bizi icten öz Milletimizle bölmeyi becerecekleri görünüyor dediysem sasmayin ,cünkü ortadadir, Birileri gitmis Amerikaya oradan Araplara beyanat veriyor, birilerigitmis ispanyaya oradan PKK lilara 301 maddeye aciklik yapip terörisleri af edecem diyor. Sayin Devlet Bahceli siz dilinizimi yuttunuz, siz de cikip deyin ki bende Hapise koydugunuz Ülkücüleri af edecegim cünkü Onlar bu Vatan icin kelleyi koltuga koyup Erkekce hapiste yatiriliyorlar.Bu Ülkücülerin Insan haklari yokmu nicin hapisten devletimizin parasiyla Avukatlarinlan disariya mesaj vermiyorlar. Oysa o serefsiz bebek katili Terörist basi yedimi yoksa dokuz Avukatiyle hem Türkiye,de hem disardaki avrupali düsmanlarimiza habire sikayet ediyor onlarda bizim gibi bir millete baski yapiyorlar. Sayin degerli Ülküdaslarim görüyoruzki icimiz de daha cok söyleyeceklerimiz var ama yazmakla bitmez.Onun icindir büyüklerimize itaatsizlik edemiyoruz. Bütü Tc. Türk vatandaslarini ve bütün Türk dünyasini Saygiyla selamliyorum. SAYIN DEVLET BAHCELI;DEN YANIT bekliyorum. V:YILMAZ