18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Burada doğdu burada batacak

Burada doğdu burada batacak

Bir kamyonetin kasasından Kasımpaşalıları selamlayan Kılıçdaroğlu, "Şu an Başbakan’ın hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği AKP’nin kalesi Kasımpaşa’dasınız. Halkın ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "İlgiyi görüyorsunuz. Başbakan burada doğdu, burada batacak."

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün öğleden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın semti Kasımpaşa’daydı. Kılıçdaroğlu, bir kamyonetin kasasından halkı selamladı. Bir gazetecinin, "Şu an Başbakan’ın hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği AKP’nin kalesi Kasımpaşa’dasınız. Halkın ilgisini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "İlgiyi görüyorsunuz. Başbakan burada doğdu, burada batacak" dedi.

CHP liderliği yok

Kılıçdaroğlu, daha sonra Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne girerek bir süre yürüdü. İlgiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, bazı turistlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) üyeleriyle Ramada Otel’de kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, söz alan bir kadının "Gelecekte bir gün başım açık sokağa çıkamayacağım diye korkuyorum. Bu yapıdan kurtulmalıyız. Sizin CHP’ye genel başkan olmanızı istiyorum" sözlerini dinledi. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu, "Genel başkan olmak gibi bir isteğim yok. Böyle bir ihtimal de yok. Hayır" dedi.

Kim bu Almanlar

Kılıçdaroğlu, aynı toplantıda Topbaş’a yönelttiği sorularına bir yenisini ekledi. Kılıçdaroğlu, "Belediye çalışanlarına Almanya’dan gelen uzmanlar tarafından asfalt dökümü ve kalitesi ile ilgili özel bir kurs verilmiş. Kimler aldı bu kursu? Ne kadar para ödendi? Kim bu Almanlar? İstanbul’un asfaltının durumunu biliyorsunuz. Sayın Topbaş cevap versin. Nedir bu asfalt eğitimi?" diye sordu.

İstanbul 104’üncülüğe düştü Başbakan dünyadan habersiz

Kılıçdaroğlu, önceki gün Kıraç’ta da 20 bin kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın gazetelere tam sayfa verdiği ilanları göstererek, "Sayın Başbakan şehirlerimizin dünya kentleriyle yarıştığını söylüyor. Herhalde dünyadan haberi yok. İstanbul, dünya şehirleri sıralamasında 2003’te 93’üncü sıradayken 2007’de 104’üncü sıraya geriledi. Hadi Topbaş İstanbul’da kukla görevi yapıyor. Sen ne yapıyorsun" dedi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 01:23:41
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 01:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?