19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Büyük Türkiye, bütün Türkiye'

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ünlü Şair Nazım Hikmet'ten sonra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den esinlendi.
Liderliğindeki Anavatan Partisi'nin kısa adını önce "ANAVATAN" olarak değiştiren sonra parti amblemini "yeşil" olarak benimseyen Mumcu, seçim otobüsleri ve genel merkezi süsleyen sloganlarda Nazım Hikmet'in "Dörtnala gelip Uzak Asya'dan/Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan/Bu memleket bizim" mısralarının da yer aldığı "Davet" şiirinden ilham almıştı. 

Şiirdeki "Bu hasret bizim", "Bu davet bizim", "Bu sevda bizim" dizeleri "Özgürlük Adalet, Bereket /Bu davet bizim", "Kardeşçe yaşamak, hakça paylaşmak / Bu hasret bizim" şeklindeki sloganlarda kullanıldı. 

Partinin Turgut Özal döneminden beri kullandığı ve Hacı Bektaş'a ait sözlerden oluşan "Halka hizmet hakka hizmet" sloganına Anavatan Partisi son günlerde yeni sloganlar ekledi. 

Genel Merkezin yayın organı "ANAVATAN" dergisini süsleyen sloganda Demirel esintisi dikkat çekti. Demirel'in 1980 öncesi sloganı konumunda olan ve yasaklı dönemde "Büyük Türkiye Partisi" olarak da siyasete taşıdığı "Büyük Türkiye" ifadesi dikkat çekiyor.
Mumcu'nun önümüzdeki dönemde de kullanılacak yeni sloganı "Bütün Türkiye/Büyük Türkiye" şeklinde.
anka
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 09:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?