29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Büyükanıt 'bu işe' şaşırmıştır!

MHP Lideri Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Deniz Baykal'ın eleştirileri üzerine dün çok sert açıklamalar yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın muhtırasını üstüne alan çıkmadı. İki parti yetkilileri de Büyükanıt'ın sözlerinden alınmadı!

CHP: Muhatabımız Başbakan, kimse araya girmesin 

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden dün gece yapılan açıklamaya CHP'den yazılı cevap geldi. Parti adına yapılan kısa açıklamada, "Muhatabımız başbakan, kimse araya girmesin. Hakaretle haklılık ispatlanamaz" denildi.

CHP'den yazılı bir açıklama yapılarak, ''demokratik bir tartışma yapıldığı, muhatabın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu'' belirtilerek, ''Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir'' denildi.

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

''Biz demokratik bir tartışma içindeyiz. Muhatabımız Başbakan'dır. Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir. Cumhuriyet Halk Partisi 'Manzara-i Umumiye''yi tarih penceresinden ibretle seyretmektedir.'' 

MHP DE DEĞİLMİŞ

MHP adına açıklama yapan Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ise şunları söyledi:

"Bizim Genelkurmay Başkanlığı'yla ilgili bir polemiğe girmemiz söz konusu olmaz. Genelkurmay'ın açıklamasının hedefinin biz olduğunu sanmıyoruz. Sınır ötesi operasyon yetkisini verirken TSK'nın önüne PKK terörünü o bölgeden söküp atma hedefi belirlendi. Ancak AKP hükümeti ve Başbakan belli tedbirler almakla yetindi. Bu açıdan bizim eleştirilerimizde muhatabımız o bakımdan Başbakan."

Genelkurmay'ın açıklamasına Bahçeli'den cevap: Açıklama normaldir 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan "Seviyesiz saldırılar TSK'ya zarar veriyor" açıklamasını normal karşıladı. Bahçeli, "Grup konuşmaları dikkate alındığında yapılan açıklama normaldir." dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanlığı'ndan akşam saatlerinde yapılan sert açıklamayla ilgili kısa bir yorum yaptı. Meclis'te nüfusu 2 binin altına düşen 863 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanun tasarısının maddelerinin görüşüldüğü genel kurula verilen arada kulise çıkan MHP lideri, askerden gelen sert açıklamayı normal karşıladı.

"Grup konuşmaları dikkate alındığında yapılan açıklama normaldir." diyen Bahçeli, Askerin açıklamaları "saldırı olarak nitelemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "Siyasi açıklamaların muhatabı siyasi iktidarlardır" karşılığını verdi.

MHP Lideri Bahçeli, dün yaptığı grup toplantısında, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın "ABD'nin etkisiyle operasyonunu bittiğini ispatlasınlar üniformamı çıkarırım" sözlerinden de ikna olmamıştı. Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın 'çekilmenin zamanını güvenlik gerekçesiyle açıklanmak doğru değildi' ifadesini de eleştirerek, "Çekilmenin salt güvenlik nedeniyle izah edilmesinin tatmin edici olmayacağını buradan belirtmek isterim."demişti. Devlet Bahçeli, yapılan hiçbir açıklamadan tatmin olmadığını da şu ifadelerle ortaya koymuştu: "Askeri harekatın 8. gününde ansızı son verilmesi ve Türk birliklerinin geri çekilmesinin 29 Şubat sabahı itibariyle tamamlandığının izahı ve anlaşılması zor bir kargaşa süreci sonunda gecikmeli olarak kamuoyuna duyurulması, Türk milletine derin bir şaşkınlık, teesür ve hayal kırıklığı yaşatmıştır."

...
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 13:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Tezel IP: 88.242.146.xxx Tarih : 8.03.2008 01:13:50

Ülkesinin çıkarlarını korumayı okyanusun ta öbür kıyısından gelerek ortadoğuyu kan gölüne çeviren bir ülkenin çıkarlarının önünde tutma basiretini gösterebilen bir hükümet, ülkesi için kangren olmaya yüz tutan ayrılıkçı terror çetesine karşı sınır ötesi bir harekat başlatmışken, münasebetsiz bir misafir gibi davetsiz olarak paldır küldür gelen ABD savunma bakanını kabul etmeyebilir ya da alt seviye de bir bakanlık yetkilisi ile randevu verebilirdi. Çirkin Amerikalı'nın bu pervasızlığına göz yumup, harekatı uzaktan yöneten Genelkurmay Başkanımızla bile görüşmesini sağlamak işgüzarlık değil de nedir? Ne zamandan beri bir siyasetçinin muhatabı bir asker olabiliyor? Daha sonra adamın Türkiye'de yaptığı basın toplantısında; "Türkler sınır ötesi harekatı hemen sonlandırıp Irak topraklarından çıkacaklar mı?" diye soran gazetecilere, son derece kaba bir üslubla "Dört defa asöyledim, herhalde anlamışlardır." yanıtını hak etmek için Türk milleti ABD'ne ne yapmıştır. Onların bir paronaya uğruna yıllardır Afganistan'da bulunduklarını, bu süre içinde de binlerce sivilin öldürüldüğünü mü dile getirdik. Irak'ta da benzer sivil katliamına kendi hava sahamızın kullanılmasına izin verek ortak olduğumuz için mi, başkanları ABD'den "Irak'tan çıkın" diye bize talimat vermeye kalktı. 24 saatten daha kısa süredeki bu gelişmeler, bizim hükümetimizi hiç mi heyecanlandırmadı?