19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Büyükşehir'in yasalarına isyan!

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nın ilçe belediyelerinin hizmet etme olanaklarını sınırladığını savunarak, bu durumun Çankaya'nın 3-5 sene sonra yaşanmaz hale gelmesine yol açacağını belirtti. 

Eryılmaz, gazeteciler onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nı eleştirdi. 

Yasanın, ilçe belediyelerin yetkilerini kısıtladığını belirten Eryılmaz, başta imar planlarının hazırlanması olmak üzere pek çok konuda ilçe belediyelerinin görüşlerinin alınmadığını söyledi. Eryılmaz, ayrıca tüm ilçelerin ana arterlerinde büyükşehir belediyelerinin söz sahibi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

''Vatandaşlarımız bu durumu bilmiyor. Bilmediği için de hizmet gelmiyor diye ilçe belediyelerini suçluyor. Oysa Büyükşehir Belediyeleri Yasası pek çok işi yapmamızı engelliyor. Bu gidişle Çankaya 3-5 sene sonra yaşanmaz hale gelecek. Ana arterlerde yol, kaldırım, kanalizasyon, doğal gaz çalışmaları yapma yetkisi Büyükşehir Belediyesinde, biz oralara dokunamıyoruz. Çankaya Belediyesi olarak ilçemizdeki ana arterlerde çalışma yapmak istediğimizde ise engelleniyoruz. Nitekim geçtiğimiz kış aylarında bu sıkıntıyı yaşadık. Büyükşehir Belediyesi, Çankaya'da ana yollarda kar temizleme çalışması yapmamıza müsaade etmedi, araçlarımız çekildi. Büyükşehir bu tür işleri yapmayıp bizim de yapmamızı engelleyerek, Çankaya Belediyesi çalışmıyor diye göstermeye çabalıyor.'' 

Eski hava gazı fabrikasının bulunduğu alanın Maltepe Pazarı esnafına tahsis edilmesine değinen Eryılmaz, ''Devletin araçlarını tahrip eden, devletin polisini, belediye çalışanını bıçaklayanlara sahip çıkılmasını doğru bulmadığını'' söyledi. 

Eryılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Maltepe esnafını Çankaya Belediyesine karşı ''kışkırttığını'' da iddia etti.
aa
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 00:30:34
Güncelleme :19 Temmuz 2006 Çarşamba 00:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ENDER TUNC IP: 85.101.127.xxx Tarih : 19.07.2006 08:50:41
sayın eryılmaz söyledikleriniz doğru olabilir ancak bu sorunun temel nedeni sol patilerin ve sol yerel yönetimlerin gerçek anlamda bir üretimlerinin olmayışı bu nedenlede insanlarımızın sağ parti ve idarelere yönelmesidir. m.gökçek bu yeteneksizliğin sonucu olarak 15 yıldır ankarada belediye başkanlığı yapmaktadır.kızılay da siyasi olarak sola dönüş kapatılması ve oğlunu çankayadan aday göstermeyi açıklaması solun ne kadar aciz kaldığının göstergesidir.suçlu halk değil sol siyasilerdir.başarılar