31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Çağlayan: 'Rekor kıracağız'

AK Parti Düzce Merkez İlçe 3. Olağan Kongresi'ne katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer çağlayan, "Yıl sonu ihracat hedefimiz, 130 milyar dolar. Bu yeni bir rekor olacak" dedi. Çağlayan ayrıca, 15 Eylül'den itibaren ihracat yapan KOBİ'lere yönelik yeni bir kredi imkanı sağlanacağını söyledi. 

AK Parti Düzce Merkez İlçe 3. Olağan Kongresi, Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Kongreye Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Fevai Aslan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada, AK Parti kongrelerinin demokratik bir yarışa sahne olması gerektiğini söyledi. AK Parti'nin Türkiye'yi bir bütün olarak kucakladığını, siyasetin ortasına insanı aldığını belirten Çağlayan, iktidarları döneminde ülkenin önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi. Hükümetin ülke sorunlarının çözümü için canla başla çalıştığını, 70 milyon insanı kucakladığını ve temel meselelere çözüm getirdiğini anlatan Çağlayan, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Türkiye'nin ekonomik kalkınması için adeta seferberlik başlatmış durumdayız. Bu milletin, bu ülkenin refah seviyesinin daha fazla genişlemesi için bir hareket başlattık. Bunu sözde değil, özde gerçekleştirdik. AK Parti cumhuriyet tarihinde çok önemli açılım gerçekleştirmiştir. AK Parti iktidarı geldiği 6 yıl önce Türkiye, dünyanın 26. büyük ekonomisiyken, şimdi ise 17 büyük ekonomisi olmuştur. Kişi başına milli gelirimiz 9 bin 500 dolar seviyesine gelmiştir. İhracat 6 yıl önce cumhuriyet tarihi boyunca 36 milyar dolar iken, bugün 128 milyar dolara yükselmiştir. Yıl sonuna kadar 130 milyar dolarlık ihracatı hedeflemiş durumdayız. Türkiye, dünya ekonomisi açısından da önem arz etmiştir. Türkiye'nin kronik haline gelmiş yüksek enflasyon döneminden kurtulmuştur." 

Bazı muhalefet liderlerinin ekonomiyi bilmediklerini ve sırf muhalefet etmek için muhalefet ettiklerini ifade eden Çağlayan, "Dünyada ekonomik kriz varken Türkiye çok şükür alınan tedbirlerle ve ekonomik istikrarla bu krizden etkilenmedi" dedi. Hükümet olarak çok önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Bakan Çağlayan, "SSK ve Bağ-Kur prim borçlarına af getirdik ve ödeme kolaylığı sağladık. İstihdam konusunda yeni teşvik tedbirleri aldık. Eğitim, sağlık sistemlerini güçlendirdik. KÖYDES ve BELDES ile yerel yönetimlere önemli destek sağladık. Yeni teşvik sistemi uygulayacağız. Bu yeni sistemle sanayicileri daha fazla destekleyeceğiz. Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yılında Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesini hedefliyoruz. Esnaf ve sanatkarlara verilen kredi faizlerini düşürdük. Daha geniş kredi imkanları sağladık. Küçük esnafa yeni ve daha ucuz kredi imkanları sağlayacağız" diye konuştu. 

Bakan Çağlayan, son olarak 15 Eylül'de uygulayamaya koyacakları yeni bir paketi müjdeledi. Çağlayan "15 Eylül'den itibaren yeni bir paketi uygulamaya sokacağız. Türkiye'nin ihracatının daha fazla artırılması için de yeni bir kredi paketini devreye sokacağız. Anlaşmış olduğumuz 8 bankadan ihracat yapan küçük ve orta ölçekli firmalar için firma başına sıfır faizli 6 ay vadeli toplam 650 milyon dolarlık kredi kullandıracağız" şeklinde konuştu. 

Bakan Zafer Çağlayan, konuşmasının ardından Düzce'den ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 15:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?