30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Çankaya rekabeti kızışıyor

Gökçek 'içki timi' kurdukları yönündeki iddialara sert cevap verdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün yaptığı basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi’nce içki timi kurdukları yönündeki iddialara cevap verdi. CHP’li Çankaya Belediye Başkanı’nın bu yönde kendilerini suçlayan konuşmaları olduğunu belirten Gökçek, bu sırada Muzaffer Eryılmaz ile ilgili şaşırtan bir iddiayı gündeme getirdi. Oğlu Osman Gökçek Çankaya Belediye Başkanlığı için aday olmak isteyen Melih Gökçek’in bu tavrı, “Çankaya’da rekabet kızıştı” yorumlarına neden oldu.

Gökçek’ten ilginç iddia

Melih Gökçek, Eryılmaz’ın hem belediye kulübünde hem belediye şirketlerinde yakın zamana kadar yöneticilik yapmış olan bir akrabasına ilişkin iddiadayı anlatırken, elinde isimlere kadar pek çok bilginin yer aldığını vurguladı. Gökçek özetle şunları söyledi: “Çankaya Belediye Başkanı’nın hem belediye kulübünde hem belediye şirketlerinde yakın zamana kadar yöneticilik yapan bir akrabası var mı? Bu akrabası 20 Temmuz’da bir başka arkadaşıyla birlikte Beypazarı’nda eğlenmeye gitti mi? Bu kişiler Beypazarı’nda karavanların içerisinde kaldı mı? Bu karavanların içerisinde alem yapıldıktan sonra tabancalar çekilip bayanlar vuruldu mu? Bu bayanlar daha sonra Ankara’daki bir hastaneye getirildi mi? Bir tanesi 4 gün boyunca yoğun bakımda kaldı mı? Daha sonra bu bayanlara olayın kapatılması için 2 daire verildi mi? Ve bu işin medya tarafından duyulmaması için kim hangi önlemleri aldı? Sayın Muzaffer Eryılmaz’ın bu konuda katkısı var mı yok mu? Bu olay nasıl kapatıldı? Olayı bir başkası üstüne aldı mı? Suçu üzerine alan kişinin Çankaya Belediyesi ile ilişkisi var mı? Bütün bunların hepsinin cevabını bekliyoruz... Emniyet ve jandarma kayıtlarında mevcut. Bu silah, bu zorbalık sadece belediye içinde olmuyor. Birini suçlarken önce kendine bakacaksın.”

Gökçek, “Anarşi, zorbalık, tim, ne ararsan Çankaya Belediyesi’nde var” diye konuştu.


KARAVANDA ALEM

Gökçek’in ’Çankaya Belediye Başkanı’nın yakını’ diye tarif ettiği kişinin, Muzaffer Eryılmaz’ın bir akrabasıyla evli olan A.B olduğu, bu kişinin bir dönem Çankaya Belediyesi’ne bağlı bir şirkette müdürlük ve Spor Kulübü’nde yöneticilik yaptığı iddia edildi. Teyze oğlu M.Ü ile birlikte Beypazarı’na gittiği belirtilen A.B’nin, Selma ve Dilek isminde iki kızla birlikte oldukları, ancak aralarında çıkan tartışma sonrası Selma’ya kurşun isabet ettiği, olaydan sonra Ankara’daki bir hastanede tedavi gördüğü öne sürüldü. Gökçek’in yakın çevresi VATAN’a şu bilgiyi verdi: “Silahlı tartışmadan sonra kızlardan biri ağır yaralı bir şekilde Ankara’ya getiriliyor. İfadeyi ’kaza kurşunu’diye düzeltiyorlar. Olayı üstlenen M.Ü tutuklandı. Kızlar konuşmasınlar diye Ankara’da iki daire alınıp verildi.”

Vatan
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?