16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'Ceketsiz Osman' polemiği

"Eskiden 'ceketsiz Osman'dı"


MHP eski milletvekili ve Kocaeli MHP adayı Cumali Durmuş, Orman Bakanı Osman Pepe’nin ve çocuklarının 2 gemisi ve ‘yüzlerce dairesi ve iş hanı’ olduğunu iddia etti.


CHP lideri Deniz Baykal’ın “Bir bakanın oğlunun 650 dairesi var’’ iddiası ortalığı karıştırdı. Gazeteport.com’a konuşan MHP eski milletvekili ve Kocaeli MHP adayı Cumali Durmuş “Bu bakan Osman Pepe’dir. Konuyu gündeme ilk ben getirdim. Geçmişte lakabı Ceketsiz Osman’dı. Şimdi ise kendisinin ve çocuklarının 2 gemisi ve yüzlerce dairesi var. Bir iş hanından da aylık 750 bin dolar kira alıyor’’ dedi. Osman Pepe ise iddiaları ağır bir dille yalanladı.


CHP Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Sevigen ise dairelerin, Pepe’nin oğulları İbrahim ve Hasan Pepe’nin sahibi oldukları ‘Kar İnşaat’ üzerine kayıtlı olduğunu söyledi. Durmuş, MHP iktidarında bu dairelerin hesabının sorulacağını da öne sürdü ve “Eğer kaynağını açıklayamazsa bunları hazineye geçireceğiz. Pepe geçmişte dükkan kirasını bile ödeyemezdi. Nasıl oldu bu servet? Lakabını da unuttu. ‘Ceketsiz Osman’ derlerdi, şimdi müteahhit Pepe oldu. AKP’de temiz kalmış insanlar var. Mesela Turan Çömez gibi, Fuat Geçen gibi. Ama devre dışı kaldılar ve şimdi mazot kaçakçısı Cemal Kaya’yı milletvekili adayı gösterdiler” diye konuştu.

KENDİSİNİ DAĞITTI


MHP’li Durmuş, Pepe hakkındaki konuları uzun süredir gündeme getirdiğini ve Kocaeli’de yerel basına yansıdığını, Pepe’nin de kendisi hakkında 10 bin YTL’lik tazminat davası açtığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Ceketsiz Osman, çarşafa dolandı, dağıtıyor kendini. Bunu ispat etmeyen şerefsiz ve haysiyetsiz diyor. Kendi söylediği sözü yutup, yüzü kızarmadan dolaşan, şerefizoğlu şerefsizdir. Benim gemim yok. Onun çocuklarının yaşı 21 ve 25. Ama gemileri var. Akçaabat-1 ve Akçaabat-2 adlı gemileri Pepe aldı. Sonra paravan şirket kurarak çocuklarına sattı. Tüpraş’tan, İgsaş‘tan iyi paralar kazandı. 350 milyon dolara özelleştirmek istediğimiz İgsaş’ı 105 milyon dolara arkadaşına sattı.”

SUÇ DUYURUSU


Orman Bakanı Osman Pepe ise, MHP MYK Üyesi ve Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Cumali Durmuş hakkında tazminat davası açtı ve suç duyurusunda bulundu. Pepe, Durmuş hakkında 10 bin YTL’lik manevi tazminat davası açarken, kendisine ağır hakaret, iftira ve küfür dolu sözler sarf ettiğini öne sürdü.

Bakan Pepe’nin avukatı Mehmet Eroğlu tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede Osman Pepe’nin uzun yıllar siyasetin içinde olduğu, aynı zamanda uzun sürede ticaretle ilgilendiği ve toplumda sevilen ve sayılan birisi olduğu vurgulandı. Dava dilekçesinde tazminatın asgari düzeyde tutulduğu, amacın para kazanmak değil, hak aramak olduğu da ifade edildi.

BAYKAL NE DEMİŞTİ?


Baykal, önceki gece bir TV programında, “Gazetelerde 500-600 dairesi olan bakan çocuğundan söz ediliyor. Bunlarda herhalde bu dönem çok çalıştılar” demiş ancak herhangi bir isim açıklamamıştı. Baykal canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı: “Başbakan’ın 2 çocuğu ki, çocuklar eş dost bursuyla okudular maddi imkansızlıktan dolayı, geldiler hemen gemi aldılar. Ondan sonra 1 trilyon olduğu resmen beyan edilen bir arazi aldılar. Yani eş dost bursuyla okuyan çocuklar, helal olsun, herhalde tasarruf ettiler, biriktirdiler, çok çalıştılar, ürettiler aldılar helal olsun. Gazetelerde yer almış 500-600 tane dairesi olan bakan çocukları var. Bunlar da herhalde bu dönemde çok çalıştılar, terlediler. Nedense bunların hepsi bu son 4.5 yılda oldu. Şimdi bunların sorumluları gelmiş bana ‘Deniz Baykal mal varlığını açıklasın’ diyor. Hadi canım sen de, sen kim oluyorsun. Ağzını bile açamazsın bana.”

Baykal canlı yayında isim vermediyse de, dün öğleden sonra Kahramanmaraş’a mitinglere giderken söz konusu bakanın adını açıkladı. Fatih Çekirge’nin Hürriyet’in internet sayfasına düşen haberine göre Baykal, uçağa binmeden önce bu bakanın Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe olduğunu ifade etti.

ŞEREFİ VARSA AÇIK SÖYLESİN


Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, oğlunun yüzlerce dairesi olduğu iddialarını gündeme getiren CHP lideri Deniz Baykal’a ağır cevap verdi. Vatan gazetesine konuşan Pepe, şunları söyledi: "Bir siyasi lider, böyle kulaktan dolma bilgilerle konuşur mu? Neymiş bakanın oğlunun 650 dairesi varmış. Kim bu, nerede bu daireler? Haysiyeti, şerefi varsa açık söylesin. Yüreği yetiyorsa konuşsun. İftira ediyor. Bu iddiaları gündeme getireceğine, önce karısının ve kendisinin mal varlığını açıklasın. İstanbul, Ankara, Düzce, Zonguldak ve Kocaeli’nde binlerce daire yaptık, sattık. Ancak benim oğlumun üzerinde 6 daire bile yok. Varsa, çıksın açıklasınlar. Benim çocuklarım ticaretle uğraşıyor. Ama ne devletten teşvik aldılar, ne de kamu bankalarından kredi kullandılar. Bütün bunlar bir şeye işaret ediyor. Birileri Acarlar’ın intikamını almak istiyor. Mehmet Sevigen (CHP Genel Sekreter Yardımcısı) Acarlar’dan villayı nasıl aldığını açıklasın. "




cnn türk/özgür kocaeli gazetesi/gazeteport
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 17:40:51
Güncelleme :15 Temmuz 2007 Pazar 18:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.226.197.xxx Tarih : 15.07.2007 21:14:21
HER VATANDAŞIN GÖNLÜNDE BİR PARTİ VE BİR LİDER OLSA DA, YURDUNU, MİLLETİNİ SEVEN HERKESİN YÜREĞİNDE DİĞER PARTİLER İÇİN DE DÜŞÜNCELER SAKLIDIR. ÖRNEĞİN; "X" PARTİLİ OLMAYABİLİRSİNİZ, FAKAT İÇİNİZDEN, KEŞKE BU PARTİNİN BAŞINDA KENDİ BÜNYESİNDEN FALANCA ŞAHSİYET OLSA DİYE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ. NE DE OLSA AYNI GEMİDEYİZ. HER HANGİ BİR PARTİNİN KÖTÜ YÖNETİLMESİNDEN BİR TEK O PARTİ DEĞİL, TÜM ÜLKE ZARAR GÖRÜR. BİR ZAMANLAR KORAY AYDIN DİYE BİR BAKANIMIZ VARDI. DURUŞUNDAN, VERDİĞİ FOTOĞRAFTAN, İNSANDA; "İŞTE YENİ BİR LİDER TİPİ. PARTİSİNİN BAŞINDA KEŞKE O OLSA" DEDİRTECEK BİR KANAAT UYANDIRIYORDU. AMA NE YAPTI ? KISA YOLDAN KESESİNİ DOLDURMA SEVDASI, KENDİSİNE YÜCE DİVAN YOLLARINI AÇTI. BİZ NE ŞANSIZ BİR MİLLETİZ. AÇ OLANI VEKİL YAPARIZ ÇALAR. TOK OLANI GÖNDERİRİZ SERMAYEYİ KATKLAMAYA ÇALIŞIR. ABDULLAH GÜL BAŞBAKAN OLDUĞUNDA, TELEVİZYONLAR BABASININ ATÖLYESİNDE ÇEKİM YAPMIŞTI. BİZ DE GURURLANARAK İZLEMİŞTİK. İŞTE GERÇEK BİR HALK ÇOCUĞU DİYE. EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ATÖLYE KURAN PEK ÇOK İNSAN TANIDIK. BUNLARIN HİÇ BİRİ DEV BİR ŞİRKET OLAMAZ. GEL GÖR Kİ GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE SAYIN GÜL'ÜN BABASININ FİRMASININ BÜYÜK İŞLER ALDIĞINI DUYDUK. ONUN ADINA SEVİNDİK AMA YAHU BU OYUNDA SENARYO HEP AYNI MI OLMALI DİYE KENDİ KENDİMİZE SORMAYA BAŞLADIK. K. Mükremin BARUT