27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Çekmeköy'de oylar yeniden sayılacak

Çekmeköy'de 16 sandıkta oylar yeniden sayılacak

Çekmeköy'de seçimin kaybedilmesinin ardından oyların yeniden sayılmasını isteyen ve Ümraniye Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik CHP'li seçmen, İlçe Seçim Kurulu'nun 16 sandıkta bulunan oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurmasının ardından dağıldı.


Edinilen bilgiye göre oyların yeniden sayılmasını isteyen CHP'nin, Çekmeköy Seçim Kurulu'na başvurması üzerine Ak Parti, seçmenleri de harekete geçti. İki parti taraftarları, Çekmeköy Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çamlık İlköğretim Okulu önünde toplanınca gerginlik yaşandı. Gerginliğin çatışmaya dönme ihtimaline karşı Jandarma ekipleri okul içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Daha sonra okula gelen AK Parti'nin seçimi kazanan adayı Ahmet Poyraz ile CHP adayı Hüseyin Avni Sipahi, bir süre içeride kaldıktan sonra birlikte açıklama yaptı.

İlçe Seçim Kurulu'nun oyların yeniden sayılıp sayılmayacağı konusunda karar vereceğini belirten başkan adayları, taraftarlarına dağılmalarını söyledi. Bunun üzerine AK Parti seçmenleri olay yerinden ayrılınca meydan CHP'nin adayı Hüseyin Avni Sıphayi'nin taraftarlarına kaldı. Bir süre okul önünde bekleyen grup daha sonra CHP İlçe Teşkilatı'na gitmek için yürüyüşe geçti. Sokaklarda Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhine uzun süre sloganlar atan yaklaşık 200 kişinin, AK Parti pankart ve afişlerinin asılı bulunduğu binaları yuhalaması dikkat çekti. Grup, daha sonra CHP ilçe teşkilatının önünde toplanarak sonucu beklemeye başladı.

Bu arada İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Çekmeköy Çamlık İlköğretim Okulu'nda güçlükle eğitim yapılabildi. CHP ve AK Parti taraftarlarının okul önünde oluşturduğu izdiham nedeniyle öğrenciler sınıflarına girmekte güçlük çekti. Bazı veliler kalabalığı görünce çocuklarını okula bırakmaktan vazgeçti. Bazıları da görevlilere "çocuklarımız güvende mi" diye sordu. Okul giriş ve çıkışları jandarma ekiplerinin uğraşları sonucu kısmen açıldı.

Daha sonra Çekmeköy'den yaklaşık 7 kilometre yürüyerek Ümraniye Adliyesi'ne gelen CHP'liler, sokak başında polis tarafından durduruldu. Bununla birlikte AKP'liler de, sokağın diğer tarafında toplanmaya başladı. İlçe Seçim Kurulu, sandıkların yeniden açılıp açılmamasına karar vermeye çalışırken, bir müddet sonra CHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ahmet Sipahi ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz'ın adliyeye geldiği gözlendi. Partililerin sloganları arasında adliyeye giren Hüseyin Sipahi, bir müddet sonra dışarı çıktı. "Yargı etki altında, ret cevabı verilecek" diyen Sipahi'nin oldukça sinirli olduğu gözlendi. Bir müddet sonra Sipahi'nin tekrar adliyeye girdiği gözlendi. Başkan adayları içerideyken, AK Parti Milletvekili Çetin Soysal ile CHP eski milletvekillerinden Berhan Şimşek ile Önay Bilgin adliyeye giriş yaptı.

İçeride kararın çıkması için beklenirken dışarıda ise partililer arasında meraklı bekleyiş sloganlarla devam etti. CHP'liler bir süre sonra bulundukları sokağı değiştirerek, İlçe Seçim Komisyonu'nun bulunduğu sokağa geçti. Akşam saatlerinde ise Çekmeköy CHP İlçe Teşkilatı üyelerinin de desteğe gelmesi üzerine adliye önünde bekleyenlerin sayısı yaklaşık 2 bin kişiye ulaştı.

Saat 21.00 sularında adliyeden çıkan Berhan Şimşek ve Ahmet Sipahi kendilerini bekleyen kalabalığa açıklama yaptı. Kalabalığa komisyonunun vermiş olduğu karar ile ilgili bilgi veren Sipahi, "İtirazımızı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, 16 sandığın tekrardan sayılmasına karar verdi. Ancak, yarın tekrardan itiraz dilekçesini vererek 319 sandığın tamamının açılmasını isteyeceğiz. Hukuk mücadelemiz devam edecek. Eğer sandıkların yeniden sayılmasına karar verilmezse önümüzdeki 5 yılın şaibeli olacağı anlamına gelir." dedi.

Berhan Şimşek ise, AK Parti'nin itiraz ettiği il ve ilçelerde, seçim kurullarınca sandıkların açılması yönünde karar verildiğini, CHP'nin itiraz ettiği yerlerde ise ret cevabının verildiğini iddia ederek şöyle konuştu; "İlçe seçim olmazsa İl Seçim Kurulu'na, o da olmazsa Yüksek Seçim Kurulu'na gideceğiz. Arada, 106 oy farkı var. Bu farkın da tutanaklarda yanlışlık yapıldığını biliyoruz. Bu parça reddi kabul etmiyoruz. Gerçek seçim sonucu bu ise korkulacak bir şey yok demektir. Biz şaibenin ortadan kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamalardan sonra, partililer adliyeden olaysız dağıldı.


 

Zaman
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 08:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan52 IP: 85.108.198.xxx Tarih : 3.04.2009 05:15:55

ne yapsanızda fayda etmeyecektir ak parti çekmeköyü kafadan almıştır bunun önüne halktan başka kimse geçemez bu böyle biline