23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Çelik: Meslek yüksek okulları kanayan bir yara

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye`de geçmişte çok sayıda meslek yüksek okulu açıldığını, ancak yeterli sayıda öğrenci olmadığı için bu okulların eğitim veremediğini belirterek, ``Türkiye`de meslek yüksek okulları kanayan bir yaradır`` dedi.

Çelik, Ankara`nın Bala ilçesinde, yaptırılan Kesikköprü Faik Güngör Çok Programlı Lisesi`nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülke genelinde 612 meslek yüksek okulu bulunduğunu, bunlardan yaklaşık 170`inin öğrencisi olmadığı gerekçesiyle eğitim veremediğini belirterek, ``Türkiye`de meslek yüksek okulları kanayan bir yaradır. Eğer iyi bakılmazsa, öğretim üyesi yerli yerinde olmazsa, donanımı olmazsa, sadece tabelası olursa yüksek okul olmaz`` diye konuştu.

Tüm vatandaşların olanakları ölçüsünde milli eğitime katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Çelik, bu alanda gerçekleştirilecek yatırımların önemine değinerek, şunları söyledi: ``Paranız pulunuz, mevkiiniz, makamınız, rütbeniz olabilir. Ancak bunlar gelip geçer. Bunlar olduğu sürece siz önemli adamsınız, esas olan değerli adam olabilmektir. Okul yapan, hastane yapan, içinde yaşadığı topluma katkıda bulunanlar bizim gönlümüzde de eser ve tesir bırakırlar. İşte onlar değerli insanlardır. İsimleri ya böyle ilim, irfan yuvalarının alnına yazılacak ya da mezar taşına... Zenginlere duyurulur.`` Milli Eğitim Bakanı Çelik açılışın ardından gazetecilerin Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği`ne ilişkin soruları üzerine ``Her şey iyi olacak`` dedi.

aa
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 20:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?