16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Cemal Kaya siyasete dönüyor

Adı Enerji Bakanlığı'ndaki yolsuzluk iddialarına karışan ve milletvekilliğinden istifa eden AK Parti Ağrı eski Milletvekili Cemal Kaya, sürpriz bir şekilde yeniden siyasete dönme kararı aldı. 

Kaya'nın AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. 

Enerji yolsuzluğu davasında 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ancak cezası ertelenen eski vekil Cemal Kaya, yeniden siyasete dönüyor. Memleketi Ağrı'dan milletvekili aday adaylığı için başvuran Kaya, yine AK Parti'yi tercih etti. Kaya'nın adaylık başvurusunda bulunmadan önce Başbakan Erdoğan ve bazı parti yöneticileriyle de görüşerek, kararını ilettiği öğrenildi. 

Enerji yolsuzluğu soruşturmasını yürüten savcı, eski milletvekili Cemal Kaya'nın dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlayarak Adalet Bakanlığı'na göndermişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bazı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin olarak hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlanan Cemal Kaya, milletvekilliğinden istifa etmişti. Kaya, istifa kararını 'Partimden ayrılmıyorum ama siyaseti bırakıyorum. Hakkımdaki iddialar hukuk önünde ispatlanmalıdır. Yolsuzluğun adresi sayın Baykal'ın sağı soludur' sözleriyle açıklamıştı. Başbakan Erdoğan da Kaya'nın istifası üzerine, "Çok haklı ve onurlu bir davranış. Özellikle sayın Baykal'ın yaklaşımına karşı onurlu bir davranışı başlatmış oluyor" şeklinde değerlendirme yapmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 11:38:32
Güncelleme :26 Mayıs 2007 Cumartesi 11:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ağrı'nın sesi IP: 88.231.200.xxx Tarih : 27.05.2007 19:10:25
Cemal Kaya ağrı için gelmiş geçmiş en özverili ve başarılı siyasetçidir.yaptırdığı okul ve yurtlar,sivil yardım kuruluşlarına yaptığı yardımlar,sünnet şölenleri,binlerce ağrılıya sağladığı iş imkanları ve diğer sayısız bağışlar.başka bir ağrılıdan bu yardımları görmedik.hangi partiden olursa olsun Cemal Kaya'nın destekçisi olacağız.Yolu açık ve aydın olsun....