22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Çerçeve anlaşması imzalandı

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Türkiye'nin maruz kaldığı terörü kınadıklarını belirterek, terörün her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.


Türk-Arap İşbirliği Forumu Çerçeve Anlaşması, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa arasında imzalandı.

Törende bir konuşma yapan Babacan, "Türk ve Arap halkları arasındaki bağlar yüzyıllardır süren etkileşim sonucu daha da gelişmiş, günümüzdeki seviyesine ulaşmıştır" dedi. Dışişleri bakanı olduktan sonra ilk ziyaretini Ortadoğu'ya yaptığını belirten Babacan, "İnsanlığı tehdit eden, insanlığa karşı suç teşkil eden terörizm; insanlarımızı ve halklarımızı hedef almaya devam etmektedir. Bu sorunla işbirliği içinde mücadele etmeliyiz. Birlikte çare aramalı. Ortak barış ve istikrarın hakim olması, hepimizin kaygısı olan tehditlerin bertaraf edilmesi, bu alanda mevcut potansiyelimizin halklarımızın yararına kullanılması ve halklarımızın refah düzeyinin artırılmasını amaçlamaktayız. Bunun için de esasen var olan diyalog ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi için yeni adım atılması amacıyla işbirliği ve diyalogun kurumsallaştırılması amacıyla Türk Arap işbirliği forumunu
oluşturuyoruz. Bu forum üst düzeyde siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan düzenli aralıklarla istişarelerde bulunmak, iki taraf arasında ortak çıkar ve amaçlara projeler oluşturmak için yararlı olacaktır" diye konuştu.


Konuşmasında Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ise, "Biz Arap Birliği olarak terörün her türlüsüne karşıyız. Türkiye'nin maruz kaldığı terörü de kınıyoruz. Terörün son ermesi için Arap Birliği olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Daha sonra Arapça, İngilizce ve Türkçe olan çerçeve anlaşması, Babacan ve Musa tarafından imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 22:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?