22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Cezaevinde ilk isteği ne oldu?

Sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demiraş’ın avukatı Faruk Duran, müvekkili Demirtaş'in cezaevine kitap ve yağlı boya resim malzemesi istediğini söyledi.

Avukat Faruk Duran, Sincan L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DTP Genel Başkanı Demirtaş’ın durumu ile ilgili ANKA’nın sorularını yanıtladı. Duran, Demirtaş için geniş kapsamlı bir itiraz dilekçesi hazırladıklarını söyledi. Duran, önümüzdeki hafta içinde adli makamlara itirazda bulunacaklarını anlattı.

Demirtaş’ın cezaevinde bulunan diğer tutuklular ile aynı koşullarda tutulduğunu ancak, konumu nedeniyle güvenlik açısından daha özen gösterildiğini belirten Duran, Demirtaş'ın cezaevinden partililere yönelik bir bayram mesajı yayınladığını söyledi. “Kurban Bayramı’nda hayvan haklarının gözedilerek kurban kesilmeksizin geçirilmesi gerektiğini” mesajında belirttiğini aktaran Duran, Demirtaş’ın “DTP’lilerin, Türkiye halklarının Kurban Bayramı’nı kutladığını” söyledi.

Avukat Duran, Demirtaş’ın içerde bulunduğu süre içerisinde çok sayıda kitap istediğini de belirtti. Duran, “Müvekkilim Demirtaş, resim sanatıyla da uğraştığı için cezaevine resim malzemeleri de istedi. İstediği yağlı boya malzemeleri ile kitap listesini ailesine verdik, onlar temin edip önümüzdeki hafta Demirtaş'a verecekler” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 15:29:55
Güncelleme :21 Aralık 2007 Cuma 15:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut erdi IP: 88.232.105.xxx Tarih : 23.12.2007 02:07:13

Dağdaki hayvanları kastediyorsan bilmem ama bizim bildiğimiz kurbanlık hayvanları kastediyorsan korkma onlar halinden memnun.İstediğin kitapların içinde bu konuyla ilgili olanlarda olsun.Kapasiten yeterliyse anlarsın belki.Ama size önce insan haklarını öğrenmenizi tavsiye ederim gerçi bu da insan olanları ilgilendirir ama...hayvan haklarını daha ön planda tuttuğuna göre...