19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP: Erdoğan analardan özür dilesin

CHP`li milletvekilleri, Başbakan Tayyip Erdoğan`ı, hafta sonu Mersin`de kendisini protesto eden bir narenciye üreticisiyle girdiği sözlü tartışma sırasında ``analara hakaret ettiği`` gerekçesiyle kınayarak, analardan özür dilemeye çağırdılar.

CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçioğulları, TBMM`de yaptığı yazılı açıklamada, ``Başbakan kendi anası başta olmak üzere bütün analardan özür dilemeli`` derken, Erdoğan`ın analara laf söyleyen ilk başbakan olarak tarihe geçtiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da yaptığı yazılı açıklamada, ``Bu yurttaşımıza hakeret ederken sadece ona değil, ülkenin tüm çiftçilerine, üreticisine, köylüsüne, sanatçılarına, analarına yani tüm vatandaşlarımıza hakaret ettiniz`` dedi.

Arıtman, özür dilemeye çağırıdığı Erdoğan`ın dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunarak, ``milete hakaretten`` yargılanmanın yolunu açması gerektiğini söyledi ve ``Millete, vatandaşa bu sözleri söyledikten sonra bu millete başbakanlık yapamayacağınız gerçeğini görerek başbakanlıktan istifa etmelisiniz`` dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de Erdoğan`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ``lan`` sözcüğünün anlamını, analardan özür dilemeyi düşünüp düşünmediğini sordu.

Sevigen, ``İnsanlara hakaret etmek sizi rahatlatıyor mu?`` dedi.
.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 15:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?