20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

CHP: Herkes mi yanlış tuşa basıyor


‘Hükümet bizim telefonlarımızı dinleyeceğine sözümüzü dinlesin’ diyen CHP’li Öymen, Türkiye’de önemli şahsiyetlerin telefonlarının dinlendiği yolunda bir kanı olduğunu belirterek, ‘Herkes mi ‘no’ yerine ‘yes’ tuşuna basıyor?’ diye konuştu 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, “Hükümet bizim telefonlarımızı dinleyeceğine sözümüzü dinlesin, daha iyi olur” dedi.
Bursa Kapalıçarşı’daki Fidan Han’da esnafla kahvaltı yaparak sorunlarını dinleyen Öymen, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın makam odasındaki konuşmaların dinlendiği iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı. 

Türkiye’de usulsüz olarak yaygın bir şekilde önemli şahsiyetlerin telefon konuşmalarının dinlendiğine ilişkin bir kanı olduğunu ifade eden Öymen, “Bu önemli şahsiyetlerin telefon konuşmalarının kelime kelime basına yansıdığını gördük. Bunlar nasıl oluyor, herkes yanlışlıkla ’no’ düğmesine basacağına ’yes’e mi basıyor? Böyle bir şey olabilir mi?. ’Efendim, telefon tesadüfen açıktı da, biz o vesileyle dinledik’. Böyle şeylere inanmak zor” diye konuştu. 

“Yeter ki sizin gayrimeşru olarak telefonları dinlemeye niyetiniz olsun. Devletin elinde bu imkanlar vardır. Özel şahısların yapacağı iş değil” diyen Öymen, şöyle devam etti:
“Peki, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç de mi yanlış düğmeye bastı. Adı geçen pek çok yüksek rütbeli subayın konuşması yayınlandı. Onlar da mı yanlış düğmeye bastı. İlhan Selçuk da özel konuşmalar yaparken telefonunun yanlış düğmesine basıyordu” diyen Öymen, konunun Türkiye için çok ciddi bir sorun olduğunu kaydetti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.247.xxx Tarih : 4.06.2008 00:06:59

o telefonun yes tuşu abd ve ab tarafından uzaktan açılabiliyor. telekom onların elinde değil mi bunlarda dinliyorlar tabi doğal olarak biz sadece akp ye kızmayalım her türlü lojistik desteği verenlerede kızalım