22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP Batman teşkilatı istifa etti

CHP Batman İl Başkanlığı'nda toplanan İl Başkanı Orhan
Ekmen ve ilçe başkanları, CHP'den toplu halde istifa ettikten sonra
parti binasındaki tüm Deniz Baykal posterlerini indirdi. 

Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından partilerde
genel merkezlere tepkiler devam ediyor. 

Batman'da CHP'den milletvekili aday adayı olmasına rağmen aday listesinde yer alamayan Bedrettin Ekmen ve CHP İl Başkanı Orhan Ekmen, yaptıkları basın açıklamasıyla CHP'den istifa ettiklerini açıkladılar. 

İlçe başkanlarının da katıldığı basın açıklaması öncesi parti binasında toplanan partililer, Deniz Baykal'ın tüm posterleri yırtıp yaktılar.

Deniz Baykal'ın bir çok posteri de ikinci katta bulunan parti binasının penceresinden aşağıya atıldı. CHP'den topluca istifa ettiklerini açıklayan CHP İl Başkanı Orhan Ekmen, Ekmen ailesi olarak CHP bayrağını bölgedeki tüm zorluklara rağmen 1926 yılından beri taşıdıklarını, ancak Genel Başkan Deniz Baykal'ın tüm partilerde boy gösteren rantçı adayları tercih ettiğini belirtti. Orhan Ekmen, "Önümüzdeki seçimde tepeden yapılan bu tercihle CHP Batman'da hüsrana uğrayacak, vizyonsuz ve misyonsuz bir parti haline gelecektir.

Deniz Baykal'a tavsiyem, Güneydoğu'ya gelmesin. Özellikle Batman'a hiç gelmesin" dedi. Basın açıklamasının ardından il binasında toplanan partililer, Deniz Baykal aleyhinde sloganlar atarak milletvekili aday listesini protesto ettiler.
İha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 19:19:14
Güncelleme :6 Haziran 2007 Çarşamba 19:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Olcay GENÇTÜRK MANİSA/TURGUTLU IP: 88.251.86.xxx Tarih : 6.06.2007 23:56:07
ÇOK İSABETLİ BİR KARAR VERİLMİŞ.TAKDİR EDİYORUM.