30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP-Büyükanıt barıştı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun “YAŞ’ta ihraç olmaması” ve “Büyükanıt’a tahsis edilecek zırhlı araç” konularındaki açıklamaları nedeniyle CHP ile TSK arasında yaşanan gerginlik, dün sona erdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, veda ziyaretleri kapsamında dün CHP lideri Deniz Baykal ile görüştü.

Orgeneral Büyükanıt CHP Genel Merkezi önünde Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil tarafından karşılandı. Baykal ise Büyükanıt’ı makam odasının bulunduğu katta, asansörün önünde karşıladı. Büyükanıt, CHP Genel Merkezi’ne yönelik beğenisini Baykal’a iletti.

70 dakika sürdü

Baykal ve Büyükanıt görüşmesi 30 dakika planlanmasına rağmen 1 saat 10 dakika sürdü. Büyükanıt, görüşmenin ardından gazetecilerin ısrarlı sorularını eliyle ’hayır’ işareti yaparak geri çevirdi.
 
Görüşme sonrasında gazetecilerin yoğun sorularına muhatap olan Baykal, görüşmenin içeriği ile ilgili bilgi vermedi. Baykal, “Nazik, zarif, içerikli, kapsamlı, yararlı güzel bir görüşme oldu. Nezaket ziyaretinin ötesinde Türkiye’nin iç ve dış meselelerini ayrıntılı bir şekilde görüştük. Terör gibi, Gürcistan’da yaşanan savaş gibi... Karşılıklı olarak bu konularda neler düşündüğümüzü birbirimize anlattık. Görevini tamamlamış bir Genelkurmay Başkanı’nın ana muhalefet genel başkanı ile veda ziyareti çerçevesinde yaptığı kapsamlı bir değerlendirme oldu” demekle yetindi.  

“Biz görevimizi yapıyoruz”

Baykal - Büyükanıt görüşmesinde TSK ile CHP arasında yaşanan gerginliğin de gündeme geldiği ancak kibar bir üslupla geçiştirildiği öğrenildi. Baykal’ın, “Biz görevimizi yapıyoruz. Laik demokratik cumhuriyet bilinci ile üzerimize düşen neyse bunun için çaba harcıyoruz” sözlerini dile getirdiği iddia edildi. VATAN’ın edindiği bilgilere göre Orgeneral Büyükanıt, Baykal’a, Gürcistan’da yaşanan olaylarla ilgili kapsamlı bilgi verdi.

Vatan
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 06:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?