20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

CHP Erzurum İl Başkanı kurayla seçildi

Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki bir otelde yapılan il kongresine, CHP MYK Üyesi Zekeriya Akıncı, CHP milletvekilleri İsmet Atalay ve Bayram Meral, CHP Meclis Üyesi Erbaşar Özsoy ile delegeler ve partililer katıldı.

Başkan Nevzat Özpeker'in açılış konuşmasının ardından divan başkanlığı seçimi sırasında yaşanan anlaşmazlık üzerine, divan başkanı açık oylamayla seçildi.

Bayram Meral ve İsmet Atalay'ın aday gösterildikleri divan başkanlığına, 95 oyun, 50'sini alan CHP Milletvekili İsmet Atalay seçildi.

Daha sonra konuşmak için söz alan CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, partide bir olumsuzluk, bir çıkmaz olduğunu öne sürerek, 'Önümüzde çok çetin bir yol var. Bu yol yerel seçimlerdir. Eğer iktidar olamıyorsan yerini bırakmak onurdur, erdemdir" dedi.

Ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Erbaşar Özsoy, partide değişimin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

CHP MYK Üyesi İstanbul Milletvekili Zekeriya Akıncı ise Özsoy'un konuşmalarını eleştirdi.

Kongrede, zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 97 delegenin oy kullandığı seçimde, 1 oy boş çıkarken, başkan adayları Nevzat Özpeker ile Murat Dursun Çelikoğlu 48'er oy aldılar.

Daha sonra il seçim kurulu yetkililerince yapılan kura çekiminde, mevcut başkan Özpeker yeniden başkanlığa seçildi.

...
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 21:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SÜPHANŞAHİNFEYİZOĞLU IP: 88.228.171.xxx Tarih : 29.02.2008 20:59:19

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİR TARİH YAZAN DÜNYA LİDERİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN KURDUGU VE TÜRK HALKINA EMANET ETTİGİ BİR PARTİDİR.BU PARTİNİN ÖNDERİ VE ÜYELERİ KAVGALARINI TARİH BOYUNCA HALKI İÇİN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN HALKIYLA VATANIYLA TAM BAGIMSIZLIK DEMOKRASİ LAİKLİK ÇAGDAŞLIK VE SOSYAL HUKUK DEVLETİ OLAN TÜRK DEVLETİ İÇİN BU GÜNE KADAR VERMİŞ BU GÜNDEN SONRADA ASLİ GÖREVİDİR.ŞİMDİ SORMAK GEREKİR ACABA BU KONGREDE KAVGA EDEN TARAFLAR VE GENEL MERKEZ GÖREVLİLERİ NEYİN KAVGASINI YAPTILARDA HALKIMIZ ANLAMADI VEYA NEYİ HALLETTİLER.TARİH HİÇ BİR OLAYI AFFETMEZ.