26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP Grubu şov yeri değil!

KILIÇDAROĞLU, YENİ YÖNETİMLE İLK KEZ GRUP TOPLANTISINA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda eski yönetim zamanında ihraç edilen bir partilinin, 'Beni geri kabul etmezseniz hakkımı helal etmem' diye bağırması üzerine, "CHP Grubu şov grubu değildir" dedi.

CHP'de yaşanan yönetim depreminin ardından yeni MYK'yı belirleyen ve Önder Sav'ı Genel Sekreterlik görevinden alan Kılıçdaroğlu, bugün yeni yönetimle birlikte ilk kez grup toplantısına katıldı. Meclis'teki grup salonuna krizin ilk günlerinde Önder Sav'ın yanında yer alan Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve diğer grup başkanvekilleriyle birlikte gelen Kılıçdaroğlu, salonu dolduran partililer tarafından 'Başbakan Kemal', 'Halkçı Kemal' tezahüratlarıyla karşılandı. Grup toplantısında eski Genel Sekreter Önder

Sav ve eski Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay arka sıralarda otururken, yeni Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve yeni Genel Sekreter Süheyl Batum ön sıralarda oturdu. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise salona Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başlamasından sonra geldi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partili kadınların hediye ettiği yazmayı boynuna asarak kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktığı sırada bir partili ayağa kalkarak, 'Eski yönetim beni partiden ihraç etti. Beni partime geri kabul etmezseniz hakkımı helal etmeyeceğim' diye bağırdı. Kılıçdaroğlu partiliye, "CHP Grubu şov grubu değildir. Bir derdiniz varsa bana gelin. Kapımız herkese sonuna kadar açık" karşılığını verdi. Bir süre daha bağırarak partiye geri dönmek istediğini söyleyen CHP'li, Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başlamasının ardından susarak yerine oturdu.

KILIÇDAROĞLU, YENİ YÖNETİMLE İLK KEZ GRUP TOPLANTISINA KATILDI
KILIÇDAROĞLU, YENİ YÖNETİMLE İLK KEZ GRUP TOPLANTISINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 18:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?