16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP kurultaya gidecek mi?

CHP'de gözler Baykal'a çevrildi.. Baykal istifa etmeyeceğinin sinyalini vermişti ...


Seçim sonrası tabloyu tartışan CHP'de dikkatler Genel Başkan Deniz Baykal'da. Baykal'ın, parti yönetiminde değişikliğe gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.

CHP liderinin ayrıca, olağanüstü kurultayı da toplayabileceği belirtiliyor.

19 Merkez Yönetim Kurulu üyesinin istifalarını sunmaya hazır olduklarını bildirmesinin ardından, CHP liderinin "Bu aşamada görevinize devam etmenizi istiyorum" demesi yönetimde değişikliğe gidileceği beklentisini güçlendirdi.

Parti kurmayları, değişikliğin 2 Ağustos'ta toplanacak Parti Meclisi'nde yapılması ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor.

Genel kanı, Baykal'ın olağanüstü kurultayı toplayacağı yönünde.

CHP lideri henüz bu konuda bir açıklama yapmazken, parti yönetimi Baykal'ın kurultaydan güven tazeleyerek çıkmayı amaçladığını belirtiyor.

Baykal, kurultay tarihi olarak da CHP'nin yeniden açılma tarihi olan 9 Eylül'e işaret ediyor.

Muhalefetten "Baykal istifa" sesleri

22 Temmuz seçimlerinde CHP'nin aldığı oy muhaliflerin sesini yükseltmesine neden olmuş ve seçimlerin ertesi günü İstanbul'da Şişli Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişi ''Baykal istifa, Sarıgül göreve'' sloganları atmıştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da seçimden 2 gün sonra sessizliğini bozmuş ve düzenlediği basın toplantısında istifa etmeyeceğinin sinyalini vermişti. Baykal'a göre partisi oyunu artırdı, AKP'nin oy artışında ise merkez sağın etkisi oldu.

Baykal'ın basın toplantısı düzenlediği saatlerde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İran caddesindeki ofisinde toplanan CHP'li muhalifler Baykal'ı istifaya çağırmıştı.

Eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, 'Baykal'ın halk tarafından samimiyetsiz bulunarak reddedildiğini' öne sürmüştü.

Toplantı sonrası açıklama yapan Hikmet Çetin de, "Hiç kimsenin Atatürk'ün partisine bunu yaşatmaya hakkı yok. Parti hiç kimsenin özel malı değildir" demişti.

Çetin, "Dört seçimdir yönetim başarısızlıkla karşı karşıya. Dünyanın hiçbir yerinde dört defa seçimde zaferle çıkamayan bir yönetimin kaldığı görülmemiştir" ifadesini kullanmıştı.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 11:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır bayrak IP: 88.232.187.xxx Tarih : 27.07.2007 16:13:21
cumhuriyet halk partısı hemen kurultaya gitmelı her kesın benimseyeceğı bir yönetim gelmelı bugünkı yönetimede teşekkür edilmelı ancak bugün muhalif olanlardanda bir şey olmaz onun için herkes elini taşın altına koymalı bunu yapacaklarda yarın seçimlerde biz seçmenden çok şey istiyenlerdır yoksa yarın bugün muhalif olanlar yarın yönetimi ele alsalar bile chpının ayağa kalkacak halı yoktur onun için genç dinamik bir yönetim oluştulumalır kimenın tanımasınada gerek yoktur zaten chp kedı kendıne götürüyor öyle popüler olmak gerekmezde saygılar