27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

CHP liderinden sert eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı protestoları konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumunu eleştirirken "Benim inadım inat ben Topçu Kışlası'nı yapacağım' diyor, acaba birilerine söz mü verildi? Neden bu inat?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı eylemlerini İzmir'de değerlendirdi. Başbakanın değerlendirmelerini anımsatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "'İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı var, belediye meclis üyeleri var. Onlar niye konuşmuyor da başbakan konuşuyor?" diye sordu.

Çevreye saygı duymanın herkesin hakkı olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Oradaki insanlar özgürlük istiyor. Demokrasilerde halkla inatlaşma olmaz. Meşruiyet sorunu gündeme gelir. Başbakanın hala yüzde 50'den söz etmesi çok tehlikeli bir söylemdir. O zaman toplumun yüzde 50'sinin başbakanı değildir o anlam çıkar" şeklinde konuştu.

Taksim Meydanı'nda AK Partililerin de olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bir başbakanın daha kapsayıcı bir dil kullanması lazım. İnatla dayatmayla ne elde edilebilir. Bütün dünya ayağa kalktı. Bütün dünyanın gördüğünün bir kişi görmedi o da Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

-"NEDEN BU İNAT"-

"Benim inadım inat ben Topçu Kışlası'nı yapacağım' diyor, acaba birilerine söz mü verildi?" sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu, "Neden bu inat? İstanbul'da otel yapılacak yer mi kalmadı? Suçlama da kolaycılıktır. Herkesi kucaklamak zor bir iştir. Başbakanı zor işleri yapmaya davet ediyorum. Gençlerin sesine kulak vermeli başbakan. Bu gençler ne istiyor? Kendi çıkarları için bir şey istiyorlar mı? İstanbul için istiyorlar. Başbakan "faiz lobisi bunu yapıyor' dedi olayın önemini kavramış değil. Bütün dünyanın gördüğü bir gerçeği bir ülkenin başbakanının görmemesi körlüktür. Hala birilerini suçluyor. Önce kendine sor neden oluyor bunlar?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın çıkıp düşünmesi gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Dünyada halkın yüzde 50 oyunu çantada keklik gören bir başbakan var mı? Hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetim anlayışına hiç tanık olmadım. Topçu Kışlası yapacağını git Sultanahmet'in siluetini berbat eden o 3 binayı tıraşla. İstanbul'u rant alanına dönüştürdüler. Yarın mezarlıkları da rant alanına dönüştürürler. Uzlaşmacı bir dil kullanmayan siyaset adamından bu ülkeye yarar gelmez. Halkına yalanları söyleyen birisinden, kendisine oy vermeyen insanı sevmeyenden bu ülkeye yarar gelmez. O gençlerin istedikleri kendi ülkelerinin çıkarları için. Bütün sivil toplum kuruluşları gençlere destek veriyor, dünya destek veriyor. Demokratik eylemler sesini çıkarmak isteyen bir genç kadına polisin biber gazı sıkmadığı eylemlerdir, çevreye zarar vermeyen eylemlerdir. Türkiye'de halk kendi kimliğine ve düşüncelerine saygı istiyor. Demokrasi aslında daha da güç kazanıyor."

ANKA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2013 Cuma 13:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?