22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP Livaneli'yi çizdi

CHP, son günlerde ortaya attığı iddia ile siyasi gündemi değiştiren Zülfü Livaneli'ye karşı büyük bir ayıba imza attı.

Deniz Baykal'la Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki pazarlığı ortaya koyan Zülfü Livaneli eski partisi tarafından 'çizildi'.

Livaneli'nin fotoğrafı, CHP'nin resmi internet sitesi olan www.chp.org.tr'ye konularak, üzerine de çarpı işareti atıldı. Livaneli de bu tavır için , "Eğer insan bir çekice dönüşmüşse, bütün dünyayı bir çivi başı gibi görür' dedi.


Zülfü Livaneli, gazetemizdeki köşe yazısında gündemi değiştiren önemli iddialar ortaya atmıştı.. CHP Genel Başkanı Baykal'ı, Erdoğan ile Beylerbeyi'nde gizli buluştuğunu ve bir anlaşma yaptığını iddia eden Livaneli'yi olayın tanıkları da doğrulamıştı.

Livaneli: "Dehşete düştüm"


Zülfü Livaneli, CHP'nin resmi internet sitesinde resminin üzerine çarpı atıldığı iddiaları ile ilgili olarak, "Çok dehşete düştüm. Türkiye'de çok acı olayları akla getiren bu çarpı işinin olduğuna ve CHP'nin bunu yapmış olduğuna hala inanamıyorum. Tüylerim diken diken oluyor" dedi.


Bir çalışma için Berlin'e giden Livaneli, Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda hareketinden önce çeşitli soruları cevaplandırdı.

Bu olayın 2002 yılı seçimlerinde "A Takımı" dedikleri ve bütün Türkiye'yi dolaştırdıkları bir arkadaşlarına karşı yapıldığını ifade eden Livaneli, "Bunu yapma vesileleri de şu; diyorlar ki 'Livaneli Beylerbeyi'nde bir görüşme yaptı' diye yazdı. 'Halbuki böyle bir görüşme yapılmamıştır, yalandır' diyorlar. Bugün Deniz Baykal Ertuğrul Özkök'e diyor ki 'Ben o görüşmeyi yaptım. Evet o gizli buluşma oldu' diyor. Kendi genel başkanlarını yalanlıyorlar bir. İkinci de benim resmimin üzerine çarpı koyuyorlar. Bu bir hedef gösterilme durumu. Buna Nazi Almanyası'nda rastlandı. Ama hiç kimse şimdiye kadar kendi arkadaşlarına, kendi beraber oturup kalktıkları arkadaşına karşı bunu yapmadı. Deniz Baykal bunu nasıl açıklayacak, buna ne diyecek çok merak ediyorum" dedi.

Livaneli, "Bir tedirginlik duyuyor musunuz, korkuyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine de korkmadığını, ancak kendisini koruması yönünde çok telefon aldığını söyledi.

Kendisinin sadece "Böyle bir görüşme yapıldığı söyleniyor. Bu görüşmeyi yaptınız mı, yapmadınız mı?" sorusunu sorduğunu ve bu soruya önce "Hayır" denildiğini, daha sonra Deniz Baykal'ın "evet" dediğini kaydeden Livaneli, "O zaman bunda benim ne kabahatim var? Kim yalan söylüyor burada?" diye konuştu.

"Mehmet Sevigen'in evinde gerçekleştirilen görüşme sizinle Yasar Nuri Öztürk'ü kaynaştırma amaçlı mıydı?" şeklindeki soruya Livaneli, "Hayır, olur mu? Nasıl olur? Biz bütün seçim kampanyası boyunca sayın Yaşar Nuri Öztürk ile beraber dolaşmışız" karşılığını verdi.

Livaneli, bu açıklamaları bir siyasi amaca dönük olarak yapmadığını belirterek, "Ben zaten bu siyasete gönüllü olarak girmedim. Davet üzerine bir görevdir diye girdim. O yüzden ben kendi sanatıma, kültürüme, eski yaptığım işime geri dönüyorum" dedi



vatan/aa
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 12:16:53
Güncelleme :26 Temmuz 2007 Perşembe 16:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?