22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP:Nutuk zorunlu ders yapılsın

CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Gazalcı, yaptığı yazılı açıklamada, devrim tarihini çarpıtan kitapların toplatılmasını isterken, Nutuk’un zorunlu ders olmasını istedi.
AKP’nin iktidara gelir gelmez ders kitaplarını inceleyen Talim Terbiye Kurulu’nda partizanca kadrolaşma yaptığını ifade eden Gazalcı, bu süreçte en büyük çarpıtmanın tarih kitaplarında yapıldığını kaydetti. Gazalcı, “Özellikle lise 3’lerde okutulan, ‘İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’ dersinde devrimler, Atatürk’le daha önce okutulan tarihi gerçeklere aykırı bir biçimde çarpıtılmış, 2. Abdülhamit, Vahdettin sevimli gösterilmiş, tekke ve zaviyeler övülmüştür” dedi.

Söz konusu kitabı yazanların şu anda yargılandığını anımsatan Gazalcı, şunları kaydetti: “Yargı sonucunu saygıyla bekleyeceğiz. Ama asıl suçlu AKP ve onu ders kitabı olarak kabul eden Milli Eğitim Bakanıdır. Atatürk ve devrimleri bir türlü içlerine sindiremeyenler ince ayar yöntemleriyle laik ve bilimsel eğitimi bozup, tarihsel gerçekleri çarpıtarak kendi dünya görüşlerini çocuklara, gençlere aşılamaya çalışıyorlar.”

Atatürk’ün Nutuk adlı eserinin dilinin Türkçeleştirilerek, kimi yerlerde de özetlenerek içeriğinin değiştirilmeden eğitim her aşamasında zorunlu ders olarak okutulması gerektiğinin altını çizen Gazalcı, şöyle devam etti:
“Okul Aile Birlikleri, öğrenci velileri çocuklarına Atatürk ve devrimler çarpıtılarak okutulduğu için bu kitapların toplatılması, okutulmaması için mahkemeye vermelidir.

Milli Eğitim Bakanı ders kitaplarında, özellikle ders kitaplarından yaptığı çarpıtmalarla suçüstü yakalanmıştır. Bu konuda başta öğrenci velileri olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmalıdır.”
Anka
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 14:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rifat kınık IP: 88.232.143.xxx Tarih : 17.02.2007 21:25:37
kurtuluş savaşı ve sonrası olayları yaşananları ilk ağızdan öğrenmek adına çok yerinde olur.