22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP 'örtülü ödenekçi'nin peşinde

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''Sayın Başbakan, hakkında yüz kızartıcı nitelikte yargılama dosyaları bulunan Maksut Serim'i, hangi gerekçeyle Başbakanlık örtülü ödeneğinin yönetiminde görevlendirmiştir?'' diye sordu.

Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında, belediye hesap ve gelirlerinin Vakıfbank İstanbul Valide Sultan Şubesine yatırılıp yatırılmadığını sordu.

Maksut Serim'in, hangi tarihlerde bu şubede müdür veya başka bir sıfatla görev yaptığını, banka bünyesinde hangi görevlerde bulunduğunu öğrenmek isteyen Kart, ''Serim, Başbakanlık bünyesinde hangi görevi yapıyor? Hangi tarihte görevlendirildi, hangi yasal dayanakla yapıldı?'' sorularını yöneltti. Kart, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Maksut Serim'in müdürlük görevi veya bankacılık görevi sırasında, bankacılık mevzuatına ve hukuka aykırı olarak ölen kişiler adına işlemler yapıldığı, şubede görünen ve görünmeyen hesaplar açıldığı, Erdoğan'ın ve mensubu olduğu siyasi partiyle, bu partiyle işbirliği içinde olan medya organlarına kayıtdışı yollarla para aktarıldığı ve suç teşkil eden ilişkiler içinde bulunduğu iddiasıyla hakkında idari ve adli kovuşturma yapıldı mı? Serim hakkında diploma sahteciliğinden dolayı açılan davanın sonucu ve Serim'in eğitim durumu nedir?

Sayın Başbakan, kıdem ve liyakatinin yetersiz olduğu açık olan ve hakkında yüz kızartıcı nitelikte yargılama dosyaları bulunan bu kişiyi, hangi haklı ve özel gerekçeyle Başbakanlık örtülü ödeneğinin yönetiminde görevlendirmiştir?''






AA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 12:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.73.145.xxx Tarih : 15.03.2007 14:06:14
Daha bilmedigimiz ve ögrenecegimiz ne dolaplar var kim bilir! Zaten bu 'AKP düsüncesine' hic güvenim yok! Saygilarimla