15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP parçalansın talimatı kimden?

Tarikatlar Atatürk’ün partisine de uzandı. Saldırıların hedefi Cumhuriyet sevdalısı CHP’yi parçalayıp, ortadan kaldırmak

AKP’Yİ iktidara taşıyan tarikatlar şimdi de CHP’ye el attı. CHP’yi bölmeye çalışan tarikatlar, Genel Başkan Deniz Baykal’ın karşısına Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den sonra Samsun Milletvekili Haluk Koç’u çıkardı. Seçimlerin ardından CHP’de Genel Başkan Deniz Baykal’a karşı isyan bayrağı çekilirken, Baykal’ın en yakınında bulunanlar bile seslerini yükseltmeye başladı. 22 Temmuz seçiminin ardından CHP’de de kılıçlar çekildi.

Baykal’ın en yakınındaydı

Sarıgül’ün ardından Koç da, kurultayda aday olacağı sinyalini verdi. Birkaç aya kadar Baykal’ın en yakınında bulunan ve 22. Dönem’de de Grup Başkanvekili olarak görev yapan Koç, artık CHP Lideri’nin karşısında yer alacak. İki eski dost, kurultayda birbirlerine rakip olacak.

Koç’u destekleyenler arasında yine Baykal’ın en yakınındaki isimler yer alıyor. Koç’a destek verenlerin başında da İstanbul Milletvekili Ali Topuz geliyor. Koç, aday olmasına gerekçe olarak da partinin kan kaybettiği iddiasını gösteriyor. Bir zamanlar Baykal’ın ekibinde yer alan Koç, genel başkan adaylığını 3 Ekim’de yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısından sonra açıklayacak.

CHP’de sesler yükseliyor

Seçimlerin ardından CHP’de de muhalif sesler yükselmeye başladı. Baykal’ın yakınında bulunan isimler bile kazan kaldırırken parti içi muhalefet de eleştirilerinin dozunu artırıyor.

MYK Üyesi Güldal Okuducu da, önceki gün düzenlediği basın toplantısında parti yönetimini sert bir biçimde eleştirdi. CHP’de zulüm olduğunu iddia eden Okuducu, “Bu zulme ortak olmadığımı ifade etmek istiyorum” diyerek isyan bayrağını çekti.

CHP’deki hesaplaşma 3 Ekim’de yapılacak olan PM toplantısında yaşanacak. Koç da, PM toplantısından sonra kurultayda aday olduğunu düzenleyeceği basın toplantısıyla ifade edecek. Koç, kendisine destek veren isimlerle kameraların karşısına geçerek neden aday olduğunu anlatacak.

Birlik çağrısı

Öte yandan, muhalif harekete tepki gösteren sağduyu sahibi CHP’liler, “dere geçerken at değiştirilmez” görüşünde.

Seçimlerden güçlenerek çıkan partinin daha da iyiye gitmesi için herkesin el ele vermesi gerektiğini belirten partililer, “Hedefleri Atatürk’ün partisini ortadan kaldırmak. Bölünme de bu planın bir parçası. Bunu görmemek için başını kuma gömenler, bir an önce uyanıp mevki hırsını bir yana bırakmalı ve partinin hakettiği yere gelmesi için çalışması gerekir” diyor.

Tercüman
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 07:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdinç YAZICI IP: 88.226.211.xxx Tarih : 2.10.2007 03:11:14

Ya bu nasıl bir saçma haber başka yalanmı yoktuda haluk koçu tarikatın aday ettiğini söylediniz.. Haluk koç demokrosinin herkeze tanıdığı hakkı kullandı başkanlığa aday oldu inşallahda başkan olacak