18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP PM'de son karar!

CHP Parti Meclisi toplantısında 48 üyenin oyuyla Gürsel Tekin, MYK üyeliğine seçildi. Tekin'in Genel Başkan Yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CHP'de yaşanan Gürsel Tekin krizi, bugün gerçekleştirilen PM toplantısında çözüldü. Toplantı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Önder Sav, yaklaşık 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Bu nedenle PM toplantısı 1 saat gecikmeli başladı. Toplantıda Gürsel Tekin'in adaylığıyla ilgili sert tartışmalar yaşandığı öğrenildi. Özellikle Parti Meclisi Üyesi Mahmut Duyan ve Haluk Koç, Gürsel Tekin'in, koruculuk sisteminin kaldırılmasını istemesini ve CHP'nin daha önce hazırladığı Güneydoğu Raporu'na, 'Kürt Raporu' demesini eleştirdi. Bunun üzerine söz alan Tekin, "Ben medyada yer alan bütün sözlerimin arkasındayım. Biz evrensel değerleri savunmakla yükümlüyüz.

Koruculuk sistemi çağdışıdır ve kaldırılmalıdır. Sizi burada dinlerken parti programını bile okumadığınızı görüyorum. Eğer okumuş olsaydınız koruculuk sisteminin kaldırılması gerektiğinin parti programında yer aldığını görürdünüz" dedi.

Toplantıda MYK üyesi ve Manisa Milletvekili Şahin Mengü de söz alarak Tekin'i eleştirdi. Mengü, Tekin'i, "Sizin seçilme sisteminiz parti içi demokrasiye dayatmadır. Parti içi demokrasi yok ediliyor" dedi. Mengü, Tekin'e Necla Arat'la ilgili olarak daha önce 'Tombala Vekil' ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Bu ifadelerinizden de rahatsızlık duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Mengü'nün bu sözlerine cevap veren Enver Aysever, "Bugün burada konuşanlar, parti içi demokrasiden söz edenler parti içi demokrasiyi yeni mi hatırladı. Baykal döneminde niçin kimse parti içi demokrasiden söz etmiyordu. Gürsel Tekin'in sözlerinin bu kadar tartışma yaratmasını anlayamıyorum. İsteyen fikrini söylemeli" dedi.

Öte yandan Gürsel Tekin'in yerel yönetimler, seçim ve propagandadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması bekleniyor. Tekin'e Genel Merkez binasının 10. katında, Genel Sekreter Önder Sav'ın odasının yanında bir oda hazırlandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 20:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?