19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP takiyye mi yapıyor?

Saadet Partisi (SP) İl Başkanları toplantısına katılan partinin eski Genel Başkanı Recai Kutan, CHP'nin çarşaf açılımı konusunda takiye yaptığını söyleyerek, "Zamanında Baykal'a gel bu sorunu çöz, siyasi rantını sen al dedim. O zaman yapmadı" dedi.

Saadet Partisi, Genel Kongresi'nin ardından İl Başkanları toplantısını Alanya Bera Otel'de gerçekleştirdi. Toplantıya katılan partinin eski Genel Başkan Başkan Recai Kutan CHP'nin çarşaf konusunda takiye yaptığını ileri sürdü.

Toplantıdan önce İHA muhabirinin CHP'nin çarşaf açılımı ve yerel seçim konusunda sorularını yanıtlayan Recai Kutan, önemli açıklamalarda bulundu. Baykal'ın çarşaf açılımını gayri ciddi bulduğunu ifade eden Kutan, şunları söyledi:

"Bundan bir kaç sene evvel Sayın Baykal'la bir araya geldik. Baykal'a şunu söyledim. Dedim ki 'Bakın Sayın Baykal şu anda bu başörtüsü meselesi var ve Türkiye'nin kanayan yaralarından biridir. Bu meselenin çözümünde en etkili CHP olacaktır. Eğer siz buna öncülük yaparsanız, siyasi rantının tamamını siz alırsınız. Dedim ki yine bakın biz açıkça diyoruz helal olsun bunun rantı. Niçin böyle büyük bir fırsat varken önünüzde bu istikamette olumlu bir tavır içinde olmuyorsunuz'. Ancak o zaman bu istikamette bir tutum sergilemediler. Şimdi bu çarşaf meselesi samimiyetle yapılmış ise bunu memnuniyetle karşılarız. Ancak bunun ardından söyledikleri bazı sözler var. Çarşaf başka, türban başka. Bizim karşı olduğumuz türban, gibi. Aslında ileri tutarı olmayan bir beyandır. Onun için bu davranışlarını ben tereddütle karşılıyorum"

"AK PARTİ'NİN SONU ANAP GİBİ OLACAK"

İHA muhabirinin yerel seçimlerle ilgili sorusu üzerine geçmişten örnekler veren Recai Kutan, şunları söyledi:

"Biz seçim çalışmalarına 2 yıl önce başladık. Ben o dönemde genel başkan olarak erken seçim startını vermiştim. Bu istikamette yoğun çalışmalar yapıldı. Ana hedefimiz şudur. Geçmiş dönemlerde örnek aldığım bir olay var. O da aynen AK Parti şimdi nasıl mecliste en büyük çoğunluğu temsil ediyorsa, merhum Özal zamanında Anavatan partisi (ANAP) çoğunluğu temsil ediyordu. ANAP ilk darbeyi yerel seçimlerde aldı. Yani biz o vakit yüzde 2.5'larda başlamıştık. Henüz 1996-97 Refah Yol Hükümeti'ne epey zaman vardı. Ancak yerel seçimlerde o kadar büyük başarı ortaya koyduk ki Turgut Özal kendi memleketi olan Malatya dışında bir tek il belediye başkanlığını kazanamadı. Şimdi diyoruz ki tarih tekerrür edecek. AK Parti'nin tökezlemesinin ilk işaretleri, adımları bu yerel seçimlerde ortaya çıkacak. Bizim bütün teşkilatlarımız bu istikamette kenetlenmiş durumda."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 17:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?