20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

CHP'de başkanlık yapacak adam yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "CHP'de gerçekten belediye başkanlığı yapacak adam yok. Olan da berbat ediyor" dedi.

AK Parti Elmadağ İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Melih Gökçek, Elmadağ gibi kimi ilçelerin Ankara Büyükşehir Belediyesi mücavir alanına dahil olmasıyla hizmetlerin katlandığını söyledi.

CHP'nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne "aday olacak adam bulamadığını" savunan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dışarıdan ithal devşirme adamlar buluyorlar. CHP'de gerçekten belediye başkanlığı yapacak adam yok. Olan da berbat ediyor. Bunun en güzel örneği Çankaya'ya. Bakın Çankaya'da her dönem belediye başkanı adayı değişir. Doğan Taşdelen vardı gitti, Muzaffer Eryılmaz vardı o temelli gitti. Yerine yenisi geliyor ama bu sefer biz alacağız."

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın geçen dönem DEHAP ile işbirliği yaptığını hatırlatan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DEHAP biliyorsunuz. Şimdiki adı DTP, yani İmralı ile beraber hareket eden İmralı'nın yandaşı olan bir parti. Onları, kolları kanatları altına aldı. Geçen seçimde ve Diyarbakır SHP Belediye Başkanı olarak seçildi şu anki Osman Baydemir. Şimdi kime başkanlık yapıyor, DTP'ye dolayısıyla İmralı'ya. İşte Güneydoğu'ya başbakanımız gitti. Belediye başkanıyla önünü kesmeye kalktılar. Bunlara bu makamı ve mevkiyi kim hediye etti? Bugünkü CHP'nin adayı olacak olan sayın Karayalçın hediye etti."

Karayalçın'ın "çok uyanık" olduğunu savunan Gökçek, şöyle dedi:

"Bir de baktım 'yurttaşlarımızın gelir düzeyi az olanların gelir düzeyini düzelteceğiz, olanlara her türlü yardım yapacağız. Adambaşı 600 YTL para dağıtacağım. Otobüs biletlerini ve 30 metreküpe kadar su bedava' diyor. Neredeyse üstüne üstlük birer tane de araba verecek. Ya arkadaş, olacak birşey mi? Söyledikleri rakamları belki televizyonlarda seyretmişinizdir. 1 katrilyon 600 trilyon tutuyor. Belediyenin bütçesi 1 katrilyon 200 trilyon. Ben bunu televizyonlarda söylemeye başlayınca, başladı küçültmeye, biz söyledikçe o azalttı. 15 ilçenin 15'ni de alacağız Allah nasip ederse."

a.a
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 23:43:47
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 23:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ElSalud IP: 78.176.21.xxx Tarih : 9.11.2008 14:21:23

Yandaş yöneticilerinin, belediye şirketlerinin kasasını boşaltıp kendilerine Zemzem Tower'dan devre mülk aldığı belgelenen, başşehhrimizde yaşayanlardan kullanmadan peşin aldığı doğalgaz paralarını BOTAŞ'a ödemeyerek, önce hizmet götürmek zorunda olduğu insanları kış ortasında kaderiyle baş başa bırakma noktasına getiren, sonra da BOTAŞ'a olan borcu, milletin vergileriyle toplanan paralarla devlet hazinesinden ödenen, ülke genelinde yaşayanları ilgilendiren son doğalgaz zammının temel nedenlerinden birisi olduğu görülen uyanık ve müflis bir başkanın başkalarına çamur atmadan önce dönüp kendi icraatlarına bakması gerekir.