22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'de çatlak büyüyor

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve MYK üyesi Oyan, görevlerinden istifa etti. Oyan, CHP'nin 7 seçimden başarısız çıktığını hatırlatarak, suçlu aramak yerine Kurultaya gitmeyi önerdi. 


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve MYK üyesi Oğuz Oyan, bu görevlerinden istifa etti. Oyan, CHP'nin 1992 yılından bu yana girdiği 7 seçimden başarısız çıktığını hatırlatarak, suçlu aramak yerine Kurultaya gitmeyi önerdi. Seçimlerden yenilgiyle çıkan CHP'de hareketlilik sürüyor. CHP'de Baykal yönetiminin önemli isimlerinden Oğuz Oyan, Parti Meclisi, MYK ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden istifa etti. Oyan, istifa gerekçelerini iki sayfalık bir yazılı açıklamayla duyurdu.

İSTİFA NEDENİ BAYKAL

CHP MYK toplantısında Baykal'ın Haluk Koç adaylığı ile ilgili yaptığı sert çıkışın bu istifada önemli rol oynadığı belirtiliyor. Baykal'ın, Koç'un adaylığına işaret ederek MYK üyelerine 'Ya ben ya o' ikilemini dile getirdiği ve Baykal'ın bu çıkışının Oyan'ın istifasında rol oynadığı belirtiliyor.

7 SEÇİMDİR BAŞARISISIZ

Oyan, CHP'nin 1992 yılından bu yana 4 genel seçim ve 3 yerel seçimde, inandıkları siyasi hareketi başarıya ulaştıramadıklarını söyledi. Oyan, parti içinde öfkeyle suçlu aramak yerine, en kısa zamanda kurultaya gidilmesi gerektiğini belirtti. Oyan, “Bu kurultay tarihi ilk Parti Meclisi'nde belirlenmeli ve Kurultay süresi Parti'nin politikalarını, olgunlaştıracak yöndeki yapıcı tartışmaları kısıtlamayacak uzunlukta tutulmalıdır” dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 09:25:33
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 09:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?