22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'de heyecan son gece de sürecek

CHP Parti Meclisi (PM) 3 Haziran gecesi saat 20.00'de toplanarak milletvekili adaylarıyla ilgili listeye son şeklini verecek. Siyasi partiler aday listelerini 4 Haziran saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na vermek zorunda olduğu için CHP'ye başvuran aday adaylarının heyecanı son gece de devam edecek. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre, Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasında Dolmabahçe'de yapılan görüşme hakkında bilgi verilmesine değinerek "İki devlet yetkilisi arasındaki bu görüşmenin gizliliği ne olabilir? Yoksa tavizler mi verilmiştir, rejimle ilgili mi konuşulmuştur? Bu kadar esrarengiz, gizemli ne görüşülebilir? Bu görüşmenin içeriğini kamuoyunun bilmeye hakkı var. 'Genelkurmay Başkanlığı bana bağlı diyordun' şimdi ise 'Muhatabımla karşılıklı söz verdik, konuşulanları bir tek Allah biliyor' diyorsun. Böyle bir yaklaşım ancak eş düzeydeki kişiler arasında olur. Ama üst düzey olan sensin. Onun açıklamaması normal. O halde sen açıkla da kamuoyu bilsin" dedi.

Dönekliğin prim yapması 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ise AKP'ye katılan Ertuğrul Günay ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:
"AKP'yi tercih eden Günay'ın bu tutumunu kamuoyu ibretle seyretmiştir. Dönekliğin prim yaptığı böyle bir dönem başka bir zaman yaşanmamıştır. Bu tavrını demokrasiyle açıklamaya çalışıyor ama bütün kapıları çalanlar sonunda kendilerini milletvekili seçtirecek bir yer buldu. AKP'yi bize merkez partisi gibi göstermeye çalışıyorlar ama partinin çekirdek kadrosuna baktığınız zaman nasıl bir Milli Görüş partisi olduğu, kaç kez kapatılan bir partinin devamı olduğu da görülür."

Saatchi&Saatchi 

Bu arada CHP'nin seçim propagandası için Ali Nur Velidedeoğlu'nun şirketi Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi şirketi ile anlaştığı öğrenildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 10:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Uğur IP: 85.104.206.xxx Tarih : 31.05.2007 16:34:21
DÖNEKLİK KELİMESİNİ KULLANANLAR 22 TEMMUZ DA HALKIN GERÇEK SESİNİ DUYACAKLARDIR.... ADLARI SOSYAL DEMOKRAT OLAN BU KİŞİLERE BAKIYORUM KENDİLERİ HALA SOSYAL DEMOKRATLIĞI İÇLERİNE SİNDİREMEMİŞLERDİR... İNSANLARIN HÜR İRADELERİNE TEMLİK KOYARAK BU ÜLKEDE DAHA NE KADAR SİYASET YAPACAKLAR MERAK KONUSU.... ÇOK SIKIŞIRLARSA ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURURLAR SAKIN YAKLAŞMAYIN VE SAKIN SÖZ SÖYLEMEYİN CHP YE.....SAKIN....HA.......