16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP'de sular durulmuyor

CHP’de kurultay süreci işlerken, parti içi tartışmalar da giderek alevleniyor.

CHP’nin dünkü MYK toplantısını terkeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Genel Merkez binasındaki çalışma ofisini boşalttı. CHP kulislerinde bu durum, Erdem'in istifaya hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

Kurultay süreci devam eden CHP’de sular durulmuyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Kuzey Irak açılımıyla unutulan parti içi tartışmalar yeniden alevlendi.
CHP’nin dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısından, Çankaya İlçe Başkanı’nın görevden alınmasıyla ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili olarak Genel Sekreter Önder Sav’ı suçlayan ve toplantıyı terk eden Eşref Erdem bugün de genel merkez binasındaki odasını boşalttı.

Erdem’in eşyaları, kolilerle evine gönderildi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın dünkü toplantıda Genel Sekreter Önder Sav’a destek vermesi, Erdem’in tezkere oylamasında hayır oyu vermesi ve Önder Sav’ın parti örgütlerine yönelik çalışmalarının üst üste gelmesi, varolan gerginliğe yeni bir boyut ekledi.

Eşref Erdem ise, istifa edip etmeyeceğine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Partideki bütün görevlerinden istifa etmeyi düşündüğü belirtilen Erdem’in, önümüzdeki günlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

ANKA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 09:20:04
Güncelleme :16 Kasım 2007 Cuma 14:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?