30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP'de sürpriz buluşma

CHP'nin eski genel başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yemin krizi konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile köklü bir durum değerlendirmesi yaptığını belirterek, "Bu konudaki anlayışımı Sayın Genel Başkana açık bir şekilde ifade ettim" dedi.

Baykal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'deki makamında sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Baykal, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu ile kapsamlı bir görüşme yaptıklarını ve yemin krizini ele aldıklarını belirten Baykal, "Çok önemli olduğunu düşündüğüm, çok ciddi kapsamlı, köklü bir durum değerlendirmesi yapma fırsatı doğdu. Bu konudaki anlayışımı Sayın Genel Başkana açık bir şekilde ifade ettim" dedi.

"Formülünüz nedir?' yönündeki soru üzerine Baykal, "Partinin izleyeceği politikaya hepimiz destek olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar izlediği politikaya tam bir katkı verdik, bundan sonra da yine aynı şekilde partinin izleyeceği politikayı destekleyeceğimiz ona katkı yapacağımız çok açıktır. Partinin politikasının ne olması gerektiğine ilişkin düşüncelerimi, değerlendirmelerimi ayrıntılı ve kapsamlı bir biçimde Sayın Genel Başkana ifade ettim. Bundan sonrası artık parti yönetiminin ve Sayın Genel Başkanın alacağı kararlara bağlıdır. O kararlarla ortaya çıkacak yeni durumu hep beraber izleyeceğiz, değerlendireceğiz" diye konuştu.

Gazetecilerin "Ne önerdiniz?" yönündeki ısrarlı soruları üzerine ise Baykal, "Ben bu konuda düşüncelerimi Sayın Genel Başkan ile konuştum. Sayın Genel Başkan ve parti yönetimi gerekli değerlendirmeleri yapacaktır" dedi.

"Başbakan Erdoğan'ın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki soruya Baykal, "Bunlara hepsi ile görüşlerimi Sayın Genel Başkana anlattım" diyerek yanıt vermekten kaçındı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 14:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?