26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP'de 'telekulak' bombası

CHP Genel Merkezi'nde ele geçen dinleme cihazının iki gün önce Hacaloğlu’nun sekreteri tarafından bulunduğu, bu tür cihazları satan şirkete yaptırdıkları incelemede dinleme cihazı olduğu bilgisi verildi.

Mustafa Özyürek, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “bir MYK üyesinin odasında buldukları cihazı uzmanlara incelettiklerini ve dinleme amacıyla kullanıldığını öğrendiklerini” söyledi. 

Cihaz, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu’nun masasında bulundu.

Dinleme iddiaları üzerine genel merkezde zaman zaman arama yaptıklarını anlatan Özyürek, söz konusu cihazın bir MYK üyesinin odasında bulunduğunu ifade etti.

Uzmanların “böcek” olarak tabir ettikleri dinleme cihazıyla ilgili polise herhangi bir başvuru yapmadıklarını kaydeden Özyürek, “CHP'nin kimseden gizleyecek bir şeyi yok ama habersiz, izinsiz dinleme, insan haklarına aykırı, haberleşme özgürlüğüne aykırı bir harekettir. Hükümet bu yasadışı dinlemeyi önleyebilir ve önlemelidir” dedi.

NASIL ORTAYA ÇIKTI

Son CHP kurultayının program koordinatörlüğünü de yürüten CHP İstanbul milletvekili Algan Hacaloğlu’nun, odasında bulunan ve dinleme cihazı olduğu belirtilen “böcek”in bulunuşu da şöyle oldu: İki gün önce Hacaloğlu’nun sekreteri masanın üzerindeki evrakları düzenlerken küçük bir cihaz buldu ancak başta bunun ne olduğunu anlayamadı. Durumu Hacaloğlu’na iletti. Hacaloğlu ise Mustafa Özyürek’e durumu bildirdi. Özyürek de Genel Merkez’de görevli bazı güvenlik görevlilerine bunun ne olduğunu sordu.

Dinleme cihazı olabileceği kuşkuları üzerine bir görevli bu tür cihazları satan firmaya gidip cihazın ne olduğunu öğrenmeye çalıştı. Firma yetkilileri de dinleme cihazı olduğunu, kendi sattıklarına göre daha gelişmiş bir cihaz olduğunu söylediler. Mustafa Özyürek "Bu cihaz daha sonra odasına koydu ve binadaki görevliler de bu tür cihazlara karşı uyarıldı."

Dinleme cihazının ne zaman ve kim tarafından konulduğu belirlenemedi. Hacaloğlu’nun geçmişte CHP’nin Kürt Sorunu raporunu hazırlayan isimler arasında olduğunu, partideki konumunun da etkili olduğunu kaydeden yetkililer, böyle bir olayla ilk kez karşılaşıldığını söylediler.

Saygı Öztürk/hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 07:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?