19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP'den Çankaya için kadın aday

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek: Cumhurbaşkanlığı için AKP ile uzlaşabileceğimiz kişilerden biri Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'dur. Saygın bir hukukçu ve kadın olması nedeniyle Atatürk Cumhuriyeti'ne yakışan bir cumhurbaşkanı olur."

CHP'nin Köşk adayı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, cumhurbaşkanı partiler arası uzlaşma ile seçilmezse çıkacak krizin ülkeye zarar vereceğini belirterek "uzlaşılabilecek" isim olarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu'yu önerdi.

Başbakan Tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması için yoğun çaba harcayan CHP, kendi aday isimlerini dile getirmeye başladı. Ortaya atılan ilk isim ise Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, partisinin bu konudaki tutumunu şöyle açıkladı: "Bir partinin tek başına, kimseyle uzlaşma aramadan Cumhurbaşkanı seçmesi, halkın bu makamdan beklentileri için uygun değil. Cumhurbaşkanı, kurumlar arası uyumu sağlamakla görevlidir. Böylesi önemli bir göreve AKP'nin kendi kendine aday belirleyip sonra da bu adayı seçmesi büyük gerilim ve krize neden olur. Hem parlamento içinde hem de toplumda uzlaşma ile bu seçimin yapılması gerekiyor."

TÜLAY TUĞCU YAKIŞIR
Türkiye'nin Ortadoğu'daki konumu, içerideki dağınıklıklar ve gerilimlerin tarafsız, bütün vatandaşları kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı ihtiyacını ortaya koyduğunu vurgulayan Özyürek, "kim olabilir?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Cumhurbaşkanı uzlaşma ile seçilirse bütün vatandaşlar 'benim cumhurbaşkanım' der. Bu uzlaşma kararını alacak parti de AKP'dir. AKP böyle bir uzlaşma noktasına gelirse ortak bir isim bulunabilir. Bu görevi en iyi şekilde yapacak çok sayıda saygın, değerli isim vardır. Örneğin bunlardan birisi de Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Tülay Tuğcu'dur. Saygın bir kişiliğinin yanı sıra iyi bir hukukçudur. Ve aynı zamanda da kadındır. Atatürk Cumhuriyeti'ne ne yakışan bir cumhurbaşkanı olur." CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkma niyetini son ana kadar koruyacağını da savunarak, "Uygun ortam olursa Köşk'e çıkmayı kaçırmaz. Ancak daha uzun zaman var. Gelişmeleri bekleyip görmek gerek" dedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 02:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?