19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP'den 'Emniyette neler oluyor' sorusu

CHP bir süredir TSK hakkında kafa karışıklığı yaratmaya yönelik, emniyet kaynaklı bazı girişimlerin yaşandığına dikkat çekerek, Atabeyler operasyonunu sordu. CHP "Kurum olarak TSK çetelerle ilişkilendirilmek istenmektedir" iddiasında bulundu.

Polis tarafından yapılan çete operasyonlarında, gözaltına alınan subay ve astsubayların askerlerin eski ve yeni fotoğraflarının el altında basına verildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, konuyu Meclis’e taşıyarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortalıkta konuşulan birtakım senaryolarla ilgili açıklamada bulunmasını istedi.

Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sunan CHP’li Ersin, bir süreden beri Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında kafa karışıklığı yaratmaya yönelik Emniyet kaynaklı bazı girişimler olduğuna dikkat çekti.

TSK’YI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞANLAR

Son olarak Eryaman’da gerçekleştirilen Atabeyler operasyonu kapsamında, Emniyette neler olduğunu, hazırlık soruşturmalarının gizli olup olmadığını Başbakan Erdoğan’a soran Ahmet Ersin, "Bu şekilde davranarak hem soruşturmaların sağlıklı sonuçlanmasına engel olan ve hem de TSK’yı töhmet altında bırakmaya çalışanlar hakkında soruşturma başlattınız mı? Hükümet olarak bu gidişe neden engel olmuyorsunuz?" dedi.

"TSK ÇETE İLE İLİŞKİLENDİRİLMEK İSTENMEKTEDİR"

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in soru önergesi şöyle: "Gizli yürütülmesi gereken hazırlık soruşturmalarında, polis tarafından yapılan çete operasyonlarının detayları ile gözaltına alınan eski ve aktif görevli bazı subay vöe astsubayların isimleri ve bir takım eski fotoğraflar el altında basına verilerek, kurum olarak TSK çetelerle ilişkilendirilmek isbtenmektedir. Özellikle şemdinli iddianamesi sonrasında başlayan ve hükümetin seyirci kaldığı bu girişimlerin, TSK’de ağustosta yapılacak olan görev değişimi ile ilgili olduğu ve Emniyet içinde TSK’yi hedef alan bir yapılanma olduğu izlenimi vermektedir."

ANKA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 13:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?