25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP'den 'futbol' hamlesi

CHP, futbol sahalarında meydana gelen olayların sorumlularının belirlenmesi ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde son haftalarda sahalarda spor dışı tezahürat ve saha olaylarının yaygınlaşmaya başladığı belirtilerek, spor oyunlarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışların hızla arttığı, sporcuların birbirlerine ve hakeme, seyircinin sporcu ve hakemlere sözlü ve fiili saldırılarının meydana geldiği kaydedildi.

Son olarak Bursaspor-Diyarbakırspor maçıyla başlayan olayların, futbol karşılaşmalarının yapılmasını imkansız hale getirdiği ve pek çok kişinin yaralanmasıyla sonuçlandığı kaydedilen önergede, olaylar adeta geliyorum demişken, Futbol Federasyonu ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın önlemler almakta geciktiği, devletin diğer birimleriyle koordinasyon kurarak olayları önleme yönünde yeterli çabayı sarf etmediği ifade edildi. Önergede, "Birçok bakanlıktan daha fazla bütçeye sahip olan Federasyonun ve Devlet Bakanlığı'nın olayların önlenmesi için gerekli güvenlik önlemlerini almaması, medya aracılığıyla psikolojik hazırlıklar yapmaması anlaşılamamıştır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de takımların sahaya çıkmaya korkar hale geldiği belirtilen önergede kamuoyunda 'devletin olaylara tümüyle el koyması için daha vahim olayların olması mı beklenmektedir?' sorusunun sorulduğu bildiriydi. Önergede, "Sporda siyaset artmıştır. Adeta spor siyasete alet edilmektedir. Hızla önlem alınmadığı takdirde, Doğu ve Güney Doğu illerinin takımlarına yönelik benzer hareketlerin yapılması, olayların bu illerdeki futbol maçlarına da yayılması ihtimali artacaktır. Olayların daha da genişlememesi, olumsuz örnek olmaması ve daha büyük toplumsal olaylara sebebiyet verilmemesi amacıyla sorumluların ortaya çıkarılması, alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 19:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?