28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

CHP'den istifa edip AKP'ye geçti

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Karadayı Belde Belediye Başkanı Ömer Gürler, AKP'ye katılmak üzere partisi CHP'den istifa etti.
Karadayı Belediye Başkanı Ömer Gürler yaptığı yazılı açıklamada, siyasi anlayış olarak bugüne kadar yelpazenin en uç noktasından ortasına kadar hep sol çizgide olduğunu ifade etti. 

28 Mart yerel seçimleriyle birlikte CHP adayı olarak Karadayı Belediye Başkanlığı'nı kazandığını hatırlatan Gürler, "2 yıldır da bu görevi sürdürmekteyim. Görev yaptığım sürece muhalefet partisinin karşı duruşuna seçildiğim parti yönetiminin de katkı koyması ve yönetimin şahsıma ve belediye yönetimi aleyhine sürdürdükleri yıpratma çalışmaları siyasi ilişkilerimizde bardağı taşıran son damla olmuştur" dedi. 

Bu gelişmeler üzerine belde halkıyla toplantı yaparak ne yapılması gerektiğini danıştığını belirten Başkan Gürler, "Vatandaşlarımızın çoğunluğunun önerisi CHP'den istifa etmem ve AK Parti'ye geçmemiz yönünde oldu. Bizimde kararımız vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda gerçekleşerek, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızdan Erol Özgenç, Taygu Kumbul, Hüseyin Çırpıcı ve Durmuş Duran ile CHP'den istifa etmemiz yönünde olmuştur" ifadelerini kullandı. 

Gürler, Karadayı Belediye Meclisi üyeleri Erol Özgenç, Taygu Kumbul, Hüseyin Çırpıcı ve Durmuş Duran ile birlikte CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. 

Bu arada, Ömer Gürler'in AKP'ye katılmak amacıyla başvuru yaptığı ve başvurunun AK Parti Genel Merkezi'nce değerlendirmeye alındığı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 16:01:07
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 16:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?