22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'den özelleştirmelere veto

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Ankara'da devleti yönetenler, 'Türkiye zenginleşti' diyor. Nerede bu zenginler. Borsada parası olanların yüzde 70'i yabancı. Yabancılar Türkiye'de zenginleşiyor kat kat alıyor götürüyor” dedi.

Baykal, partisinin Adapazarı Gar Meydanı'nda düzenlediği mitingde, pazar günü yapılacak seçimden sonra Türkiye'nin yeni bir döneme geçeceğini ve yeni bir iktidar kurulacağını belirtti. CHP'nin o iktidarda söz söyleme hakkına sahip olacağını kaydetti.

CHP iktidarında, kalkınmanın tarımdan başlatılacağını kaydeden Baykal, mazotta ÖTV'nin kaldırılacağını, çiftçinin diğer ülkelerin çiftçisiyle rekabet edecek fiyatlarla üretim yapacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Ankara'da devleti yönetenler 'Türkiye kanatlandı uçuyor. Türkiye zenginleşiyor' diyorlar. 'Türkiye kat kat zenginleşti, 6 kat zenginleşti' diyorlar. 'Borsa 6 kat yükseldi' diyorlar. Sizin borsa da paranız yok mu? Borcunuz mu var? Peki borsada şirketiniz var mı? Borsada şirketiniz de yok. Borsada parası olanların yüzde 70'i yabancı. Yani yabancılar Türkiye'de zenginleşiyor, kat kat alıyor götürüyor. Ama tümü yabancı değil, yerli de vardır değil mi? Peki bu Türkiye'deki zenginleşmeden yararlanan yerliler kim acaba? Çevrenizde var mı? Nerede var Ankara'da mı İstanbul'da mı? Kim onlar. Bu dönemde zenginleşen yerlilerin arasında başında kimler var. Biz yokuz diyorsunuz. Adapazarlı düz yolda arabasını şaşırıyor. Ama birileri gemiciklerini dağdan aşırıyor.”

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN

Türkiye'deki bu tabloyu değiştireceklerini söyleyen Baykal, “Komşusu aç yatarken kendisi tok yatan bizden değildir” hadisini örnek vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakın ne kadar derin, ne kadar anlamlı, ne kadar insancıl, ne kadar toplumcu, ne kadar çağdaş bir düşünce. Türkiye'de yüz binlerce vatan evladı üniversiteyi bitirip diplomayı aldığı halde, boynu bükük işsiz dolaşırken, kendi çocuğuna gemi almak anlayışı bizden bir anlayış mıdır? Yani ülkeyi yönetenler, önce ben kendi çoluğumu çocuğumu kurtarayım sonra gerisine bakarım deme hakkına sahip mi? Böyle bir şey olabilir mi? Bunu değiştirmemiz gerekmiyor mu?

Böyle yapan insanların eline bir milletin kaderi teslim edilir mi? Önce kendi çıkarını kendi ailesini düşünenlerin eline 70 milyonun hakkı hukuku kaderi emanet edilir mi?”

“PETKİM'İN SATIŞINA DUR DİYECEĞİZ”

AK Parti iktidarının Cumhuriyet döneminin en büyük borçlanmasını gerçekleştirdiğini ifade eden Deniz Baykal, “Bunlar iktidara geldiğinde toplam borç 220 milyar dolardı. 4.5 yılda bunlar ne kadar ekledi dersiniz? 200 milyar kadar. Toplam borç 408 milyar dolar” dedi.

Bütün geçmiş dönemlerin yatırımlarının, gelir getiren tesislerin bu iktidar döneminde satıldığını dile getiren Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elde avuçta ne varsa sattılar. Bu satılan tesisler kimin? Milletin. Milletin fabrikalarını sattılar, millete bir kuruş geldi mi? 'Sattık ama parasıyla şunu yaptık' diyen oldu mu? Şimdi PETKİM'i satıyorlar. Bizim sanayimizin en önemli kuruluşu. Kim aldı? Türkiye sanayisinin can damarını birisine verdiler. Kim olduğu belli değil, karışık kuruşuk bir vaziyet. Peki ne zaman sattılar, seçime 10 gün kala. Kardeşim bekle seçimi ortalık sakinleşsin. Kimin kim olduğu belli olsun, ondan sonra sat. Bu kargaşada bu belirsizlik ortamında ne bu acele? Yangından mal mı kaçırıyorsun. Niye? Şimdi soruyorum, Adapazarlılar satalım mı PETKİM'i? (Hayır). Ben de size söz veriyorum pazar günü CHP iktidara gelince PETKİM'in satışına dur diyeceğiz. PETKİM'i satanlara mı oy vereceksiniz PETKİM'in satışına dur diyenlere mi oy vereceksiniz?”
A.A.
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 20:27:24
Güncelleme :19 Temmuz 2007 Perşembe 20:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NETİCE HIZ IP: 81.214.68.xxx Tarih : 20.07.2007 14:00:25
TÜRK TELEKOM SATILIRKEN BU MİLLET NEREDEYDİ.......