16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP'den sağ sürpriz

CHP lideri Meclis'te öne sürdüğü tezi hayata geçiriyor: Merkez sağın etkin isimlerini partiye getirmeye çalışıyor...

Dört yılı aşkın süredir TBMM’de “ana muhalefet” görevini sürdüren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2005 yılından bu yana dile getirdiği “merkez sağ seçmenin önemli bir kısmının ilk seçimlerde CHP’ye oy vereceği” tezini, merkez sağın etkin isimlerini CHP’ye alarak oya çevirme eğilimine girdi.

CHP lideri, önceki gün yapılan Parti Meclisi toplantısında bu konuda önemli mesajlar verdi. DSP’den gelecekler kadar, merkez sağdan da bazı isimlerin geleceğini açıklayan Baykal, partililerden “fedaraklık yapmalarını” istedi. Baykal, PM’de şöyle konuştu: “Bilindiği gibi DSP’den arkadaylarımız partimize gelecek ve listelerimiz de yer alacak. Onların yanı sıra, merkez sağdan da bazı arkadaşlarımız da partimize gelip, bizimle siyaset yapacaklar. Tüm arkadaşlarımız başarılı çalışmalar yaptılar. ama şimdi sizden fedekarlık istiyorum.”

Temas kuruldu 

Baykal’ın bu konuşmasına paralel olarak CHP yönetimi de, merkez sağın etkin isimlerinden Sümer Oral, İlhan Kesici, Halil Şıvgın, Mehmet Ali Bayar ve Yaşar Okuyan ile seçimlerde CHP’den aday olmaları için temasa geçti.

Parti kulislerinde CHP’nin seçim vitrini için geçen dönemin ünlü bürokratlarının isimleri de konuşuluyor. Eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, eski Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız, TL’den 6 sıfır atıldığı dönemde görev yapan eski Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti ve aynı dönemin Başkan Yardımcısı Şükrü Binay, Eski Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Umut Oran, bu isimler arasında yer alıyor.

Mevlana ile mesaj 

Baykal, 2005 yılı Mayıs ayında dile getirmeye başladığı merkez sağa açılma politikasını 30 Mayıs 2006 tarihli TBMM grup toplantısında net olarak ortaya koydu. Mevlana’nın “Gel, kim olursan ol gel” mesajını sağ seçmene veren Baykal, “Biz sadece CHP’ye oy verenlerin değil, tüm Türkiye’nin partisiyiz” dedi. Baykal, 2006 yılı Kasım ayında da her kesime laikliği koruma çağrısında bulunurken, adres olarak da CHP’yi gösterdi.



Hale GÖNÜLTAŞ / vatan
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 10:44:00
Güncelleme :11 Mayıs 2007 Cuma 10:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akkayaa IP: 212.156.168.xxx Tarih : 11.05.2007 20:50:49
deniz baykal kendi içindeki değerli insanları bi kenaraatıp sola faydası olmayan insanlarla diyalokta yazıklar olsun sana