22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'den Şırnak raporu...

CHP heyetinin, terör saldırı sonucu 12 kişinin öldüğü Şırnak'ın Beytüşebbap ilçesi Beşağaç köyünde yaptığı incelemeler sonunda hazırladığı raporda, "AKP Hükümeti, olayın güvenlik bölümünü askere ihale ederek bir kenara çekilmiş görünmektedir" denildi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, milletvekilleri Yılmaz Ateş, Şevket Köse, Mevlüt Coşkuner ve Hulusi Güvel'den oluşan heyet, Şırnak'ın Beytüşebbap ilçesi Beşağaç köyünde 29 Eylül'de 12 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısının ardından, bölgede yaptıkları incelemelere ilişkin bir rapor hazırladı.

CHP heyetinin Beşağaç köylüleriyle yaptıkları görüşmelere ve milletvekillerinin olaylara ilişkin gözlemlerine yer verilen raporda, Şırnak-Beytüşşebap arasının terör örgütü üyelerinin rahatlıkla gizlenebilecekleri bir coğrafi yapıya sahip olduğuna dikkati çekildi.

"Bölge halkı yalnızlaşma sorunu yaşıyor"


Bugüne kadar terörle mücadele konusunda AK Parti hükümetinin bütüncül bir politika izlemediği öne sürülen raporda, "Bunun sonucudur ki bölge halkı ciddi bir yalnızlaşma sorunu yaşamaktadır. Bu psikoloji, aidiyet duygusunu ciddi anlamda törpüleyen bir ortamın oluşmasına zemin hazarlamaktadır. Oysa terörle mücadele çok boyutlu bir çabayı gerektirir. Konunun ekonomik, sosyal, psikolojik, eğitim ve güvenlik gibi pek çok yönü vardır" görüşüne yer verildi.

Raporda, özetle şu değerlendirmede bulunuldu:

"AKP hükümeti, olayın güvenlik bölümünü askere ihale ederek bir kenara çekilmiş görünmektedir. Bölgede açlık, yoksulluk, işsizlik adeta günlük yaşamın bir parçası haline dönüşmüştür. Çıkarılan teşvik yasaları bekleneni vermemiş, bölgeye özel sektör de gitmemiştir. Bölge halkını kazanmanın en önemli yolu, ona iş, aş sağlamaktır. Yani sosyal devletin sıcak yüzü bölge halkına dönük olmalıdır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu aracılığıyla dağıtılan yardımlar, sorunu kalıcı olarak çözmekten çok uzaktır. Ayrıca bu yaklaşım, bölge halkı üzerinde olumlu değil, tam aksine olumsuz etki yaratmaktadır."

AA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 11:34:50
Güncelleme :26 Ekim 2007 Cuma 17:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 84.72.178.xxx Tarih : 26.10.2007 14:52:00

akp nerede Türkiye Cumhuriyeti acil bir sekilde yönetilicik ve idare beklerken? Yakinda amerikada bir bakmisin ingilterede sonra duymussun romanyada... Cumhurbaskaninin günlerce beklemesimi gerekiyordu sabrinin tasmasi icin??? Tezkere demissin ayni bir sekilde kendi haline birakildi ve ne sesi duyuluyor nede nefesi...