19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP'den TÜSİAD'a yanıt

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, geçentiğimiz günlerde “Ciddi bir muhalefet boşluğu” olduğunu söyleyen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’a, “CHP’yi eleştirmek için önce CHP’ye karşı önyargıların yıkılması lazım. TÜSİAD, yoksulluğu siyaseten sömüren AKP’ye, bugüne kadar ne söyledi?” diye yanıt verdi.

TÜSİAD’ın eleştiri ve övgülerinin, siyasi partiler tarafından dikkatle izlendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Ama bizim gösterdiğimiz özenin TÜSİAD tarafından da gösterilmesi lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin iyiniyetli çağrılarına, AKP kanadından sadece öfke seslerinin geldiğini, öfkeyle beslenen bir iktidarın olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, “Keşke, bu ülkede sivil toplum kuruluşları, CHP’nin gösterdiği sorumluluğun benzerini iktidardan da isteseler. İktidarın gücüne kimse teslim olmamalı, gücünden korkmamalı. Güce teslim olunursa, tek söylem, anamuhalefetin sırtına yıkılırsa bu da doğru değil” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ise Yalçındağ’ın sözlerini “Türkiye’de muhalefet boşluğu yok, iktidar yandaşlığı var” diye cevapladı. “Majestelerinin muhalefeti olmayız, olamayız” diyen Özyürek, şunları kaydetti: “Türkiye, AKP iktidarında laik demokratik cumhuriyet rotasından dini cumhuriyet rotasına yönlendirilirken, Meclis içinde ve dışında tepki koyan tek örgüt CHP olmuştur. TÜSİAD ve diğer iş dünyası örgütleri ciddi bir tepki koymamış, vaziyeti idare etmişlerdir.”

...
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 07:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?