19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP'den Unakıtan'a 'Oğlun ne kadar kazandı' sorusu

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, ''Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın pastörize-sıvı yumurta satışlarıyla ne kadar ciro yaptığını'' sordu. 

CHP Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sevigen, TBMM Başkanlığına, Kemal Unakıtan'ın yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Sevigen, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

''-(Bundan sonra daha değişik sorular soracağız. Kardeşim gel bakalım, 30 yaşına gelmişsin. Şimdiye kadar ne kazandın, ne yedin, ne içtin, nereden kazandın, bir hesabını ver bakalım diyeceğiz'' diyorsunuz. Bu soruları oğlunuz Abdullah Unakıtan'a da soracak mısınız? 

-Abdullah Unakıtan şu anda onlarca milyon dolar harcayarak çok büyük tesislerin sahibi olmayı başarmış bir iş adamı. Sadece 2005 yılında yani geçen yıl pastörize-sıvı yumurta satışlarıyla 22 trilyon lira ciro yaptı mı? Değilse doğru rakam nedir? 

-Şirketlere kızınız ve eşiniz de ortak mı? Onlar gelir vergisi mükellefi oldu mu? 

-Son 5 yılda aile bireyleriniz ve şirketleri adına ne kadar vergi ödendi? 

-Aileniz bu tesisleri kurarken parayı nereden buldu? Kredi mi aldı, arkadaşlarından veya aileden borç mu aldı? Aileden miras mı kaldı?''
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 15:18:49
Güncelleme :7 Mayıs 2006 Pazar 15:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?