22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'li Alevilerden çıkış

CHP'li Alevilerden çıkış: Başka partiden aday olanlar katillerle el ele... 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin öncülüğünde başlayan 'Alevilik ve Siyaset' konulu konferansta diğer Alevi gruplar için ağır ifadeler kullanıldı. 'Ali'siz Alevilik' kitabının yazarı Faik Bulut'un da katıldığı programda seçimlerde nasıl bir yol izleneceği tartışıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Kâzım Genç, CHP dışındaki partilerden aday olan Alevi-Bektaşiler için, "Bugün ne yazık ki, her ağacın kurdu kendinden olur sözü haklı çıktı. Bazı Aleviler Maraş'ın, Sivas'ın katilleriyle el ele." ifadelerini kullandı. Derneğin eski başkanı Ali Balkız ise diğer partilerden aday olanların Alevilikten dışlanmasını istedi.

Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde yapılan konferans iki gün sürecek. Toplantının açılış konuşmasını PSAKD Başkanı Genç yaptı. Genç, CHP-DSP ittifakını olumlu ancak yetersiz gördüklerini belirtti. Genç, tüm sol, sosyalist, Alevi grupları seçimde işbirliğine çağırdı. Ali Balkız, "MHP, AKP, SP, ANAVATAN gibi partilerden aday olan Aleviler neden yol düşkünü sayılmıyor?" diye sordu. Alevilikte bir yaptırım kurumu olan 'düşkünlük' cinayet, zina, gasp, iftira gibi yüz kızartıcı durumlarda ceza olarak veriliyor. 'Düşkün' kişi toplumdan dışlanıyor; selam dahi verilmiyor. Sadece öldüğünde cenazesine geliniyor. Doç. Ayhan Yalçınkaya, Alevileri devletle hesaplaşmaya çağırdı. Yalçınkaya, "Devlet onlarca yıldır Alevilere karşı bir kavimkırım uyguluyor. Soykırım bedenleri, kavimkırım ise ruhları yok eder." dedi. Faik Bulut ise Alevilerin gelecek projesinin olmadığını ileri sürdü.


zaman
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 17:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahtiyarleyla IP: 88.242.2.xxx Tarih : 20.05.2007 21:56:20
ben derimki özunde sözunde alevi olan gidip akp gibi alevi duşmanı olan yozlaşmış beyinlere hizmet etmez gidenlerin aleviliginden şupe ederim umarım bu duşuncede olanlar birkere degil binkere muhhamet aliaşkına binkere duşunsun yalıkavak chp leyla bahtiyar