22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'li başkandan Baykal'a dava

CHP Parti Meclisi'nin yüzde 25'inin tabandan oluşturulması isteğini dile getirirken, dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan tepki gören CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Baykal aleyhine 1 YTL'lik tazminat davası açacağını söyledi.

Kandemir, yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkanın sözleriyle benim orada düştüğüm durum çok hoş değildi. Diğer arkadaşlarım da oradaydı. Birden niye öfkelendi anlamadık. Biz daha çok yeni bir yönetimiz. Bu sözler üzerine arkadaşlarımız yıkıldı. Çok bozuldular. Alanya'ya dönerken otomobilde konuşamadan geldik" dedi.

Dile getirdiği talepler nedeniyle partide muhalefete yakın olduğu suçlamalarına maruz kaldığını ancak yıllardır birçok aşamasında görev aldığı partisinde her zaman CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı desteklediğini kaydeden Kandemir, "Muhalefete yakın filan değilim. Bu işin Deniz Beyle gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Genel Başkan da dünkü sözlerinde 'sen şunun ya da bunun yalakasısın' demedi" dedi.

Baykal'ın sözlerinin kendisine ağır geldiğini belirten Kandemir, bu yöndeki sözleri nedeniyle Baykal'a, 1 YTL'lik sembolik tazminat davası açacağını bildirdi.

Kandemir, "Kimsenin yalakası olmadığımı dava açarak kanıtlayacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

Baykal, dün Antalya'daki bayramlaşma sırasında Parti Meclisi'nin yüzde 25'inin parti tabanından oluşturulmasını isteyen Kandemir'e, "Olur mu yani? Olur mu al gülüm ver gülüm? Biz birbirimizi biliyoruz. Ben senin kim için bunu söylediğini biliyorum. Böyle siyaset olmaz. Neyse şimdi bırak bunları. Biz birbirimizi biliyoruz. Birilerine yalakalık yapma. Sen Alanya'yı yönet" diye tepki göstermişti.

...
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2007 Cumartesi 21:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?