22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'li Koç: Seçim Nisan'da yapılsın

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, AKP’nin seçimleri Temmuz veya Eylül’de yapmayı tartıştığını anımsatırken, seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Nisan ayında yapılmasını önerdi. Koç, AKP’yi “yeni oluşacak millet iradesinin yeni cumhurbaşkanı seçmesinden korkmakla” suçladı.


Haluk Koç parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Koç, AKP’nin seçimi Temmuz veya Eylül’de yapmayı tartıştığını anımsatırken, AKP’nin yeni oluşacak millet iradesinin yeni cumhurbaşkanı seçmesinden korktuğunu söyledi. AKP’nin Türk Milleti’nin iradesinden korktuğu için seçimi Nisan’da yapmadığını kaydeden Koç, “Korkmuyorsanız, cesursanız, mertseniz, gelin seçimi Nisan’da yapalım” dedi.

NEREDEN NEREYE

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere AKP’lilerin dört yıllık icraatlarını anlatırken, “Uzun ince bir yol” ve “Nereden nereye” söylemini kullandıklarına işaret eden Koç, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül’ün son günlerdeki Irak’la ilgili açıklamalarını anımsatarak, “Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız söyleminden, Barzani ambalajlı PKK ile muhataplığa soyunmaya giden ince bir yol” dedi. Koç şöyle dedi:

“Bir iktidar, ulusal çıkarları göz ardı ederek, yabancı güçlerin bölgedeki çıkarlarına uygun düşecek açılımları yapabilir mi? Türkiye kendi bütünlüğünü tehdit eden ve siyasi projesini bu kalıba oturtan bir terör örgütünü yıllardır kollayanlar ve koruyanlarla masaya oturabilirim anlamında söylemler geliştirebilir mi? AKP bu siyasi projenin içeriden ve dışarıdan mimarlığına soyunanların desteği ile ateşle imtihana girmek istiyor.”

Koç, bu durumun, siyasi iktidarın ülke çıkarlarından çok kendi siyasi çıkarlarını öne aldığını gösterdiğini, yaşanan sürecin Ağustos 2005’ten beri Başbakanın ve kadrolarının nasıl bir teslimiyet, nasıl bir tarihsel yanılgı içinde olduklarını gösterdiğini belirtirken, “İşin özeti; bölücü terör örgütünün siyasallaşma ve siyaseten tanınma stratejisinin Türkiye’ye AKP eliyle dayatılmasıdır” dedi.

GOEBBELS BENZETMESİ

Haluk Koç, Kanaltürk yöneticilerinin tüm para hareketlerinin 2004 yılından itibaren Maliye Bakanlığı tarafından takip edildiği yolundaki haberleri de anımsattı. Basın üzerinde oynanan bu oyunların önümüzdeki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini etkilemeye dönük olduğunu ve AKP balonunun patlamasını engellemek için her şeyin göze alındığını ortaya koyduğunu belirten Koç, basının Türkiye tarihinde bir benzeri olmadık şekilde tek sesli hale getirilmeye çalışıldığını ve bunda da belli ölçüde başarılı olunduğunu söyledi.

Erdoğan’ın, siyaset ve medyanın girdiği çirkin ilişkiyi, kendi siyasi geleceğinin teminatı olarak gördüğünü savunan Koç, “Başbakanın son günlerde ‘basının yaptıklarını yansıtmadığını” söylemesinden sonra, bize pes artık demekten başka bir şey kalmıyor. Bu ancak ve ancak tek parti iktidarı liderinin ‘diktatörlük’ noktasına geldiği, yani tükendiğinin ilanıdır” dedi.

“Maliyenin amacı vergi incelemesi mi, yoksa basını susturma ve yıldırma operasyonu mudur?” diye soran Koç, eğer Türkiye’de serveti araştırılacak birileri varsa, bir numarada Başbakan Erdoğan, iki numarada Maliye Bakanı Unakıtan ve üç numarada da AKP’li belediye başkanlarının geldiğini ifade etti. Koç, tüm bu yaşananların, iktidarın, Hitler’in Propaganda Bakanı Goebbels vari bir çizgiden kaynaklandığını söyledi.
ANKA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 13:48:27
Güncelleme :19 Şubat 2007 Pazartesi 16:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?