28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

CHP'li Topuz'dan Arınç'a: Bu da Bülendinecad

CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın dün Genel Kurul’da yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Topuz, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’a atıfta bulunarak Arınç için “Bu da Bülendinejad” dedi.

Topuz, gençlerin Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalar nedeniyle de AKP’yi PKK’ya benzeterek, “Bunlar da PKK gibi çocukları kullanıyorlar” dedi.

Ali Topuz, TBMM Başkanı Arınç’ın dün yaptığı, “Ülkede bir rejim sorunu değil, rejimin sahibi olma tartışması vardır. Ülke yönetiminde inisiyatif alanlarını genişletme ya da sahip oldukları gücü kaybetmeme tartışmaları vardır” açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Ali Topuz, Bülent Arınç için, “İran’da Ahmedinecad var burada da Bülentinecad. Türkiye’yi, İran’a benzetirse mutlu olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, 23 Nisan’da Meclis Genel Kurulu’nda öğrenci meclisi başkanlık koltuğuna 21 yaşındaki imam hatipli öğrencinin oturmasına yönelik olarak da, “Çocukları ve gençleri kullanarak, Meclisin sırtından siyaset yapmasınlar. Ne söylemek istiyorlarsa açıkça dile getirsinler” diye konuştu.

Topuz ayrıca TBMM Başkanı Arınç’ın son günlerde yaptığı açıklamalarla tarafsızlığını kaybettiği görüşünde olduğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 14:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?