22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'lilerin Tayland gezisi disiplinde

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ‘gitmeyin’ uyarısına karşın Tayland gezisine katılan 48 CHP'linin disipline gönderilmesine karar verildi.

Katılımın yüksek ve 500 bin dolara mal olması nedeniyle kamuoyunda büyük tepki gören, siyasi rüşvet olarak yorumlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 EXPO'sunu alabilmek, lobi yapmak amacıyla düzenlediği Tayland gezisi CHP'de deprem yaratmıştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, katılımın çok yüksek olması nedeniyle CHP'li belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarının geziye katılmamasını istedi. Önce sözlü, ardından da yazılı genelgeyle Büyükşehir Beylediyesi'ni ve CHP İl Başkanlığı'nı uyardı.

Bunlara karşın geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da dahil olmak üzere 49 CHP'linin geziye katılması büyük bir sıkıntı yarattı. Ankara'da bugün genel merkezde toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Başkan Kocaoğlu dışında aralarında CHP İzmir Milletvekili Muharrem Toprak, CHP'li Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ile belde belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin bulunduğu 48 CHP'linin uyarı ve kınama cezası almaları istemiyle, disipline sevk etti. Toprak ve Aydoğan tüzük gereği merkez disiplin kurulunda, diğerleri il disiplin kurulunda sorgulanacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 11:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?