22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

CHP'nin eylem günü

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yönetimini eleştiren muhalif grup parti genel merkez önünde toplandı.
Kendilerini "Demokratik CHP Hareketi" olarak nitelendiren ve "999, 9. ayın 9'unda saat 9'da" sloganıyla eylem planlayan muhalifler, CHP Genel Merkezi önüne Deniz Baykal ve parti yönetimi aleyhine sloganlar atarak ve döviz taşıyarak gelmeye başladılar.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e destek mesajlarının yer aldığı gösteride, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Katılımcılar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını isteyen dövizler taşıdılar ve bu yönde slogan attılar. "Parola 999, hedef iktidar" sloganının kullanıldığı gösteriye katılanlar, ellerinde Türk bayrakları ve CHP bayrakları taşıdılar. Göstericilerin giydikleri t-shirt ve şapkalarla, taşıdıkları şemsiyelerinin üzerinde parti yönetimini eleştiren sloganların yer aldığı gözlendi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün önümüzdeki saatlerde CHP Genel Merkezi önüne gelerek, buraya konuşlandırılan otobüsün üzerinden bir konuşma yapması planlanıyor.

Bu arada, bugün CHP'nin kuruluş yıl dönümü olması dolayısıyla, genel merkez binasına büyük boy Atatürk posteri ve Türk Bayrağı asıldı.

Önceki haber

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a karşı olan muhalif CHP'liler, "Parola 999" sloganıyla düzenlenecek eylem için yola çıktı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü destekleyen muhalif CHP'liler, yaklaşık 300 otobüsle İstanbul'dan ayrıldı.

CHP Genel Başkanlığı önünde düzenlenecek eyleme katılacak olan yüzlerce muhalif CHP'li Şişli Feriköy'de biraraya geldi. Davul-zurna eşliğinde halay çeken partililer, zaman zaman attıkları sloganla, Genel Başkan Deniz Baykal'a olan tepkilerini dile getirdi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü destekleyen muhalifler, "Baykal istifa" şeklinde sloganlar attı. Saat 23.30'da otobüslere binen muhalifler, Ankara'ya doğru yola çıktı.

Bu arada İstanbul'dan yaklaşık 300 otobüsün kaldırıldığı kaydedilirken, muhalifler "Parola 999" için 9 Eylül saat 09.00'da Genel Merkez önünde olacaklarını vurguladı. Öte yandan muhalif CHP'liler, "Artık Baykal yok, 'Bay-git' var" dedi.

iha/ AA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2007 Pazar 09:06:39
Güncelleme :9 Eylül 2007 Pazar 10:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?